18.3 C
София
събота, септември 23, 2023

Корупция в Новините Днес: Кметът на „Младост“ Стефан Стефанов раздаде постове на роднини срещу 2000 лв. на месец (ВТОРА ЧАСТ + ИМЕНАТА)

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Не бъди безразличен ! Сподели статията с твоите приятели

Новините Днес подава сигнал до и.ф. главен прокурор Борислав Сарафов за дива шуробаджанащина и корупция, вихреща се в столичния район „Младост“ под управлението на арх. Стефан Стефанов, на когото усладилите се схеми го карат да се бори за втори мандат.
Документи, с които редакцията разполага, сочат за опорочена реализация на социални проекти и програми, по които с подписа на кмета са назначени майка, бащи, съпруги, деца и синове на чиновниците около Стефан Стефанов.

Проверката ни доказа, че връзкарите са набутани в програмите заради тлъстата заплата от 2000 лева, която въпросните назначени роднини дори не си мръднали пръста да заслужат.
Иде реч за проекти по социални програми с национално или европейско съфинансиран  като „Патронажна грижа +” (2020 – до 01.03.2022 г., приключил); програмата “Асистентска подкрепа” (актуална и в момента, стартирала на 01.06.2022 г.) и най-новият проект „Грижа в дома в Столична община“, финансиран по процедура BG05SFPR002-2.001 „Грижа в дома“ на Програма „Развитие на човешките ресурси“ 2021 – 2027. Последният е с европейско съфинансиране.

Целта на тези проекти е предоставяне на патронажен тип услуги на възрастни хора в невъзможност за самообслужване, както и на лица с увреждания с цел подобряване на техния социален и здравен статус.
Само че, типично по нашенски, всичко е обърнато в чиста далавера.

Проверка по рама

Данните, които изнасяме, правят от кмета Стефан Стефанов готов клиент както на българската, така и на Европейската прокуратура на Лаура Кьовеши заради мафиотското раздаване на пари на ЕС между роднини на управляващите в район „Младост“.
Ето ги роднинските назначения, които ще са тест за Борислав Сарафов дали има намерение да свърши нещо в борбата с корупцията, или просто чака ден да мине, друг да дойде:

Разследване на Новините Днес: Кметът на „Младост“ Стефан Стефанов върти незаконен бизнес, отсвири КПКОНПИ (ПЪРВА ЧАСТ)

Любомир Ясенов Гелков – началник на отдел „Правно обслужване и човешки ресурси”, държавен служител:

Назначен е с граждански договор в ръководния екип на „Асистентска подкрепа” и със заповед в ръководния екип на „Грижа в дома”. Същият има и граждански договор като обществен възпитател в „Местната комисия за борба с противообществени прояви на малолетни и непълнолетни”(МКБППМН);
Жена му Лилия Милева е назначена с трудов договор като асистент в „Асистентска подкрепа”;

Балдъзата му Диляна Милева – близначка на Лилия, е назначена с трудов договор като асистент в „Асистентска подкрепа”;

Магазин за Акумулатори

Майка му Любка Гелкова е назначена с трудов договор като асистент в „Асистентска подкрепа”, с трудов договор в “Грижа в дома” и с граждански договор като обществен възпитател в МКБППМН.
Радослав Иванов Иванов – секретар на район „Младост”, държавен служител:

Назначен е с граждански договор като ръководител на „Патронажна грижа +”; с граждански договор като ръководител на“Асистентска подкрепа” и със заповед  като ръководител на новия проект „Грижа в дома”.

Дъщеря му Никол Иванова е назначена с трудов договор като асистент в „Асистентска подкрепа” и с трудов договор като асистент в „Грижа за дома”;
Бившата му жена Маргарита Иванова е назначена с трудов договор като асистент в „Асистентска подкрепа” и на трудов договор като асистент в „Грижа в дома”;

Синът му Алекс е назначен по новия проект „Грижа в дома”. Той е на 16 г.

Ваня Димитрова Дилкова – началник на отдел „Финанси и бюджет”, със заповед подписва всички документи и като „главен счетоводител”, държавен служител:

Назначена е с граждански договор в ръководния екип на „Асистентска подкрепа” и със заповед в ръководния екип на „Грижа в дома”.

Дъщеря й Димана Дилкова е назначена с трудов договор като асистент в „Асистентска подкрепа” и с трудов договор като асистент в „Грижа в дома”;

Иван Пецов Колев – финансов контрольор, държавен служител:

Назначен е с граждански договор в ръководния екип на „Асистентска подкрепа”.

Жена му Маргарита Попова е назначена с трудов договор като асистент в „Асистентска подкрепа” и с трудов договор като асистент в „Грижа в дома”.

Димитър Динков Статев – на трудов договор като младши експерт в отдел „Образование, социални дейности, здравеопазване, култура и спорт”:

Назначен е с граждански договор като координатор на „Асистентска подкрепа”.

Жена му Красимира Статева е назначена с трудов договор като асистент в „Асистентска подкрепа”;

Баща му Динко Статев е назначен с трудов договор като асистент в „Асистентска подкрепа”. Същият е с постоянен и настоящ адрес в гр. Карнобат.

Борислава Маринова Димитрова –  на трудов договор като главен специалист в отдел „Финанси и бюджет”:

Назначена е като координатор по „Асистентска подкрепа”;

Съпругът й Ивайло Димитров е назначен с трудов договор като асистент в „Асистентска подкрепа” и с трудов договор по проект „Грижа в дома”;

Ивона Кирилова Младенова – назначена е като координатор по „Асистентска подкрепа” и по проекта „Грижа в дома”:

Майка й Валя Младенова е назначена с трудов договор като асистент в „Асистентска подкрепа” и с трудов договор като асистент в „Грижа в дома”;

Найден Цончев Ковачев – ръководител на социален механизъм „Лична помощ”:

Майка му Ангелина Ковачева е назначена с трудов договор като асистент в „Грижа за дома”. Същата е с постоянен и настоящ адрес в Карнобат.

ОЧАКВАЙТЕ продължение на нашето разследване за безобразията на Стефан Стефанов, срещу когото Новините Днес очаква да бъде възбудено прокурорско разследване

Материалът Корупция в Новините Днес: Кметът на „Младост“ Стефан Стефанов раздаде постове на роднини срещу 2000 лв. на месец (ВТОРА ЧАСТ + ИМЕНАТА) е публикуван за пръв път на Новините Днес.

Народ

Новините Днес

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ