България

МАФИЯТА в Новините Днес: Жената на Бойко – Цветанка Карагьозова, лъсна в световния скандал Досиетата „Пандора” с €5 млн.

 

Бившата жена до Бойко Борисов – Цветанка Бориславова Карагьозова, която предпочита да се представя като Цветелина Бориславова, се оказа свързана с корумпиран сръбски министър и негова сделка за 5 милиона евро, разкри Новините Днес!

Финансовият министър на Сърбия Синиша Мали си е купил 24 луксозни апартамента на българския черноморски бряг, използвайки две офшорни компании на Британските Вирджински острови. Само единият от имотите се води на негово име, а сделката е станала с помощта на бургаска адвокатка по времето, когато Мали бе кмет на Белград.

ЦРУ взриви ХУНТАТА: Цветелина Бориславова прала милиони на Бойко Борисов от петрол и наркотици!

Оказа се, че корумпираният сърбин е съдружник на банкерката Цветанка Бориславова Карагьозова чрез Българо-американската кредитна банка.

Проверка по рама

Според търговските регистри Синиша Мали е бил мениджър на компанията „Ерул 11“ ЕООД, която пък лъсва сред свързаните субекти за БАКБ.

Още през 2015 г. „Бивол“ разкри, че комплексът „Св. Никола” край Черноморец е построен от баскетболиста Владо Боянов (съпруг на бившия заместник-министър на икономиката Едит Гетова) и сръбския му колега и съдружник Срджан Дабич. Строежът е финансиран с кредит от… БАКБ.

НЕЛЕПО! Бившата на Бойко – Цветелина Бориславова, пише проекти в енергетиката (тарикати, народът не ще тирани и тиранки)

Новината дойде от изданието KRIK в публикация, свързана с Досиетата „Пандора“, за които съобщи в неделя вечер международна мрежа за разследвания.

В проекта участват стотици журналисти от цял свят, включително българската платформа Bird, която към момента не е публикувала нищо за България, макар във фейсбук да пише за 200 българи и половин милиард лева. Атанас Чобанов, който е част от тази платформа, участва в сръбското разследване.

То не е ново в разкритията за апартаментите в курорта „Св. Никола“ – за тях изданието писа през 2015 г. и Мали го обвини в лъжа, като на специална пресконференция дори заяви, че „ако докажете, че съм собственик на тези апартаменти, всичките са ваши, веднага ще ги получите“. Имотите се оценяват общо на около 5 милиона евро, което е много над законните му лични доходи по това време.

Магазин за Акумулатори

Топ измамницата Ружа Игнатова започва кариерата си при любовницата на Бойко – Цветелина Бориславова, къде са €5 милиарда? (РАЗСЛЕДВАНЕ на „Зюддойче Цайтунг”)

Мали потвърди за 24-ия апартамент, но отрече да стои зад офшорните Brigham Holding & Finance Inc. и Etham Invest & Finance Corp., купили останали 23. Всъщност той е останал техен собственик и след като е станал кмет и не е докладвал това на Агенцията за предотвратяване на корупцията в Сърбия.

Президентът Александър Вучич на няколко пъти открито защити Мали и обвини журналистите в лъжа.

Сега документите по „Пандора“ показват, че финансовият министър категорично е бил собственик – а не само директор, както се знаеше досега – на споменатите две фирми, регистрирани от Trident Trust на негово име. Brigham Holding & Finance Inc. и Etham Invest & Finance Corp. са купили две български фирми – Erma 11 и Erul 11, които са притежавали апартаментите.

Сделките са от 2012 и 2013 г., а през 2017 г. Бивол.бг пише, че адвокатката Ана Панайотова, която представлява Мали, е искала Агенцията по вписванията да я впише със задна дата като собственик и управител на споменатите две офшорни фирми.

US-журналист близък до ЦРУ: Северна Корея е искала да пере пари през Бойко Борисов и Цветелина Бориславова

По това време Мали е финансов съветник на вицепремиера Александър Вучич и на тази позиция отговаря за преговорите с Обединените арабски емирства за капиталови инвестиции в приватизацията на националния авиопревозвач JAT и водения от правителството на Сърбия строителен проект „Белград на вода“.

Продавач на апартаментите в България е компания на Сърджан Дабич, бивш баскетболист и директор в сръбското поделение на „Лукойл“. В началото на века като служител на Агенцията за приватизация и директор на центъра за организиране на търгове Мали надзирава приватизацията на най-големите държавни компании, включително веригата бензиностанции Beopetrol, купени през 2003 г. от „Лукойл“, пише днес KRIK.

Два от апартаментите в „Св.Никола“ са продадени почти веднага – през 2013 и 2014 г., за общо 120 000 евро, те не са и най-големите.

Финансови врътки: Бившата на Бойко си купи 10% от Българо-американската кредитна банка

Пандора пейърс: 1 млрд. лв. държат 2-ма БГ политици

После Мали се оттегля като собственик и през август 2014 г. – месеци след като става кмет – ги прехвърля на Ана Панайотова, която продала още няколко апартамента.

Но през 2015 г. белградският кмет продължава да се появява като свързан с имотите, тъй като има документ от офшорна фирма с негов подпис с решение да се предостави финансов отчет за дъщерната компания в България.

Мали настоява, че подписът е фалшифициран.

Същата година Агенцията за предотвратяване на корупцията започва разследване и потвърждава, че има данни, сочещи, че Мали е замесен в пране на пари, контролирайки със съпругата си поне 45 банкови сметки и средства, надхвърлящи официалните му приходи, както и тези на Ана Панайотова.

Главната прокуратура на Сърбия прекрати разследването с мотив, че не е установила доказателства за престъпни действия.

Пандора пейърс: 1 млрд. лв. държат 2-ма БГ политици

Материалът МАФИЯТА в Новините Днес: Жената на Бойко – Цветанка Карагьозова, лъсна в световния скандал Досиетата „Пандора” с €5 млн. е публикуван за пръв път на Новините Днес.

Народ

Игра на Богове -Възходът на падението

Related Articles

Back to top button