13.8 C
София
събота, септември 30, 2023

Малоумие: Депутатите не знаят какво гласуват

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Не бъди безразличен ! Сподели статията с твоите приятели

Знаят ли депутатите какво гласуват“, попита с основание лидерката на БСП Корнелия Нинова при поредната парламентарна джабала днес.
„Трети ден творите абсолютен законодателен хаос. Единствените, които ви коригираме в правилната законодателна посока, сме от БСП, както сам признахте преди малко“. С тези думи Корнелия Нинова се обърна към председателя на парламента Росен Желязков. Минути по-рано той бе похвалил социалистката Мая Димитрова за това, че следи внимателно дебата и открила пропуск.

Соцлидерката направи забележка на народните представители, че не внимават в заседанието и изреди някои от пропуските им. Чуха се обаче недоволни възгласи от банките.
„Понеже реагирате, може ли да вдигне ръка този, който знае какво се гласува в момента“, каза Нинова. И действително някои от депутатите вдигнаха ръце. Сред най-уверените бяха Росен Желязков, заместничката му Росица Кирова, бившата правосъдна министърка от ДБ Надежда Йорданова, шефът на здравната комисия от ГЕРБ Костадин Ангелов и колегите му Рая Назарян, Даниел Александров и Георги Кръстев.

„Добре, десетина. Ами ако ви поканя от трибуната да кажете дали знаете, дали сте сигурни, че знаете какво гласувате? И после защо парламентът има 15% одобрение. Ами ето заради това“, каза Нинова.
Росен Желязков ѝ отговори с типичния си шеговит тон: „Госпожо Нинова, искам да ви поздравя най-искрено. Вие успяхте да накарате залата като на масова спартакиада да вдига ръка, направихме мексиканска вълна. Спонтанно, всички вдигнаха ръка, а мисля, че най-внимаващата в залата – госпожа Мая Димитрова, не вдигна ръка. Мисля, че заслужавахме да вдигне ръка, защото тя внимава“.

Проверка по рама

Острият ѝ тон обаче възмути някои депутати и един от тях – младият Марин Маринов от ГЕРБ, излезе на трибуната.
„Уважаеми господин председател, моля да не позволявате на народни представители да се държат наставнически към други народни представители, да обиждат и да ни обясняват, че не знаем какво правим в залата, да не се държат като начални учители и да ни карат да вдигаме ръце, да доказваме, че знаем къде се намираме, и накрая, едва ли не, да ни изправят пред дъската да даваме обяснения дали знаем, или не знаем какво правим тук“, каза Маринов.

Материалът Малоумие: Депутатите не знаят какво гласуват е публикуван за пръв път на Новините Днес.

Народ

Новините Днес
Магазин за Акумулатори

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ