16.8 C
София
неделя, май 28, 2023

Медии: В Париж нараства напрежението след решението на Конституционния съвет

ПРОЧЕТИ СЪЩО

„В момента протестиращите се намират на улица „Риволи“, където бяха подпалени няколко велосипеда“, пише Le Parisien. Тълпа от протестиращи се насочи към сградата на Конституционния съвет, но беше спряна от полицията. Според канала BFMTV силите на реда са заели местата си близо до столичното кметство.
В същото време, както съобщава RT в канала си в Telegram, парижката полиция се опитва да разпръсне недоволните от пенсионната реформа с палки и сълзотворен газ.

Френските медии отбелязват още, че вълна от народно недоволство срещу решението на Конституционния съвет е обхванала цялата страна, като най-мащабни акции се провеждат в Марсилия, Тулуза, Рен, Нант, Лион, Монпелие и Лил. Според радиостанция France Bleu Isère демонстрация е имало и в Гренобъл, където полицията е използвала сълзотворен газ срещу протестиращите.
По-рано френският конституционен съвет одобри пенсионната реформа, включително нейния ключов член, който предлага повишаване на възрастта за пенсиониране във Франция от 62 на 64 години до 2030 г.
Проверка по рама

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ