16.8 C
София
неделя, май 28, 2023

Международното автомобилно изложение в Шанхай се открива

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Откриването на такъв салон е ярко събитие в автомобилния живот, дори само поради причината, че повечето от подобни международни събития във връзка с пандемията обикновено се провеждат във виртуалното пространство. И ето ни живи. Истински коли, истински хора, които говорят за тях и отговарят на въпроси, възможността да ги докоснете и дори да седнете зад волана на бъдещето. Което може да се случи утре.
Освен това си струва да припомним, че само миналата година много автомобилни марки напуснаха нашия пазар. Някой – силно затръшване на вратата, някой – тайно, на английски. И пазарът се промени много оттогава. Ако по-рано броят на китайските модели, продадени на него, беше 6-9 процента, то според резултатите от първото тримесечие на тази година, според агенция Avtostat, той беше почти 39 процента. Същият брой домашни автомобили се продават на руския пазар. Те изпреварват китайските модели почти като единици.

Още през първото тримесечие търсенето на китайски автомобили нарасна до 39% и почти се изравни с търсенето на местни автомобили
Общо взето, сега това, което произвеждат, е буквално нашето всичко. Затова изложбата е особено полезна. С какво ще ни доставят, какво ще караме, за какво ще сменяме премиум мерцедесите?

А изборът е огромен. Само от началото на годината имаме такива китайски марки, за които повечето автомобилисти дори не знаеха. Например в завод в Калининград започнаха да произвеждат определен Baic. И преди това те усвоиха производството на определен SWM.
И така, това, което е интересно за нашия пазар, може да се види в шоурума в Шанхай?

Проверка по рама

Като начало, нека представим добре позната марка в Русия от дълго време – Chery. Този път тя извади два нови елемента Tiggo 9 и хибрид Tiggo 7 Pro Max за шоуто. И двата модела вече се обмислят за представяне на руския пазар през следващата година.
Tiggo 9 ще се предлага в два варианта с пет и седем места. И както винаги натъпкан с различни електронни устройства. В кабината цифрово арматурно табло и мултимедиен екран са комбинирани в едно цяло. Всички бутони за управление са разположени на волана. Под капака има 2.0 турбо двигател (261 к.с.; 400 Нм), работещ заедно с осемстепенна „автоматична“.

Познат на руските собственици на автомобили и марка Exeed. Това всъщност е първокласен модел на Chery. Тази марка ще представи първия си седан. Но електрически. Наречен Sterra ES. Ускорението до 100 км/ч ще й отнеме 3 секунди. Резервът на мощност с едно зареждане ще бъде 700 км. В същото време е възможно да се зареди батерията от 10 до 80% само за десет минути при използване на бързи зарядни устройства.

Отделно си струва да говорим за новия продукт на Hongqi. Името се превежда като „Червено знаме“. Тази компания произвежда луксозни автомобили от дълго време. И не само луксозни, но и бронирани, предназначени директно за държавния глава. Си Дзинпин язди един. Но те също имат линия за прости, но много богати собственици на автомобили. И ето една новост от тях – Hongqi H6 – петметров лифтбек. Той е оборудван с двулитров агрегат с мощност 245 к.с., който ви позволява да ускорите до 100 км / ч за по-малко от 7 секунди.
Европейските производители също обърнаха внимание на изложението. Volkswagen представи нов електрически автомобил ID.7 с пробег до 700 км. Mercedes – електрически кросоувър EQS SUV. Между другото, това е световната премиера. Но Тесла реши да не участва в това шоу.

Магазин за АкумулаториФилми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ