10.2 C
София
четвъртък, март 23, 2023

Министерството на отбраната на Руската федерация: Украйна и САЩ подготвят провокация с използване на отровното вещество „Б-З“

ПРОЧЕТИ СЪЩО

„Товарът се състои от 16 запечатани метални кутии, осем от които са със знак за химическа опасност, надпис „Б-З“ и маркировка с две червени линии, която отговаря на класа отровни вещества с временно детоксикиращо действие. Пет кашона са с надпис “ CS – RAYOT“, три – „C-R – RAYOT“ с маркировка под формата на единична червена ивица, която отговаря на дразнещи вещества“, уточни Кирилов. „Товарът е бил поставен на бронирани автомобили американско производство, които, т.к. част от конвоя, напреднал до линията на съприкосновение“.
През нощта на 19 февруари в предградията на Краматорск бяха разтоварени 11 вагона с шрапнелни боеприпаси със специална маркировка. В същото време колите са били обозначени с надписи „Строителни материали“, „Цимент“.

Според информацията, налична в руското министерство на отбраната, по-рано, в интерес на сухопътните сили на САЩ, са били модернизирани шрапнелни снаряди, оборудвани с готови суббоеприпаси с течни състави на дразнещи вещества.
Кирилов каза, че едновременната доставка на токсични химикали и средства за защита срещу тях показва опит за извършване на мащабни провокации по време на конфликта в Украйна с използване на военното психотропно отровно вещество B-Zet.

Предизвиква остра психоза, дезориентация, халюцинации, нарушение на паметта. Армията на САЩ използва това вещество широко по време на войната във Виетнам.
Генералът припомни, че на 22 февруари на конференция за Украйна бившият посланик на САЩ в Русия Джон Съливан каза, че „руските войски планират да използват химическо оръжие в зоната на специална военна операция“. Тази информация беше оценена от руското министерство на отбраната като намерение на самите САЩ и техните съучастници да извършат провокация в Украйна с токсични химикали.

Проверка по рама

Освен това подготовката за него е в разгара си. По-специално, вече е планирано да се доставят на Киев 55 000 комплекта за защита, 55 000 противогази и 13 000 индивидуални противохимични опаковки.
„Приоритетни са антидотите за органофосфорни отровни вещества като зарин и зоман – 600 хил. ампули, антиконвулсанти – 3 млн. таблетки, препарати за детоксикация на иприт, производни на люизит и циановодородна киселина на инхибитори на хлорацетофенон – 750 хил. флакона“, каза Кирилов. изброени.

Той е сигурен, че във Вашингтон и Киев очакват, че в условията на военни действия ще бъде невъзможно да се организира ефективно разследване на тази провокация. Поради това неговите организатори и изпълнители ще избегнат отговорност. А вината за използването на забранено военно психотропно отровно вещество ще бъде хвърлена върху Русия.

Отровното вещество Bi-Zet причинява остра психоза, дезориентация, халюцинации и нарушение на паметта. Американската армия го използва във Виетнам
Кирилов предупреди, че стационарните и мобилните системи за контрол, разположени в района на НМО, позволяват своевременно откриване на химически заплахи и своевременно реагиране на тях. А аналитичните възможности на нашите лаборатории гарантират определянето не само на вида на използвания химикал, но и на страната на произход.

„Западът греши, като разчита на успешна реализация на провокации с отровни химикали в условията на бойни действия“, каза генералът.

Магазин за Акумулатори

Той обеща: при подобни провокации истинските виновници ще бъдат установени и наказани.
На 28 февруари руското министерство на отбраната също съобщи, че в нощта срещу понеделник, 27 февруари, Украйна се е опитала да атакува с ударни дронове обекти на гражданската инфраструктура в Краснодарския край и Република Адигея.

Частите за РЕБ потиснаха и двата дрона. Те са загубили управление и са се отклонили от траекторията. Един падна в полето. Другият, поради напускане на маршрута, не може да навреди на граждански обект.
Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ