19.7 C
София
петък, юни 21, 2024

Mixa – експерт по чувствителна кожа

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Много момичета се оплакват, че имат чувствителна кожа. И затова им е много трудно да намерят подходяща грижа. Важно е да разберете, че чувствителната кожа не е проблем, а особеност! Особеност, с която mixa ще ви помогне да се справите.

Какви са признаците на чувствителна кожа

Чувствителната кожа развива по-изразена реакция към различни фактори, като температурни промени, студ, вятър, слънце, хормонални промени и силни емоции, особено стрес.

Те могат да причинят еритема, стягане, сухота, лющене, дискомфорт, неадекватност, алергични реакции и др. Чувствителността може да отговаря на всички типове кожа, не само на суха. Причината за това е нарушаването на сухата „бариерна“ функция на епидермиса. В резултат на това агресивните агенти (козметика, задръствания) лесно проникват в епидермиса. Кожата може или да стане чувствителна поради определени обстоятелства, или може да бъде така постоянно.

и във Фейсбук/media/source/202310/1696512441_b.jpg“ title=“undefined“>

Специална грижа за чувствителна кожа

Проверка по рама

Чувствителната кожа изисква специални грижи. В този случай е по-добре да избягвате контакт с чешмяна вода, тъй като тя е твърде груба за кожата. Освен това специалистите препоръчват:

♦ да се използва термална вода възможно най-често, а не вода от чешмата;

♦ гримът се препоръчва да се измива с мицеларна вода или мляко за премахване на грим за много чувствителна кожа Miksa;

♦ да се използва хипоалергенни продукти, защото те се възприемат по-добре от чувствителната кожа;

♦ да се откажете от използване на скраб или пилинг. Такива продукти често са твърде агресивни за чувствителната кожа;

♦ овлажняването е задължително условие за грижа за чувствителната кожа. За ежедневна грижа използвайте Микса интензивен хидратиращ крем-гел за нормална дехидратирана чувствителна кожа;

Магазин за Акумулатори

♦ за подхранване на суха кожа използвайте интензивен подхранващ крем Mixa, съдържащ масло от иглика, което ще направи кожата по-гладка, мека и еластична.

Идеален вариант за чувствителна кожа е mixa niacinamide glow. Кремът е идеален за грижа за чувствителна, дехидратирана и много суха кожа. Формулата на продукта е създадена под лекарско наблюдение, за да се минимизира рискът от алергии. Кремът не съдържа оцветители, парабени и алкохол. Продуктът овлажнява и тонизира кожата, подобрява нейното състояние. Кожата става интензивно регенерирана и овлажнена. Има лека текстура, която не утежнява тена. Може да се използва като основа за грим и като крем за лице.

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ