3.9 C
София
сряда, декември 6, 2023

Румен Радев заповяда: Властта на спешна среща за новата война

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Не бъди безразличен ! Сподели статията с твоите приятели

Президентът Румен Радев свиква днес, сряда, консултативна среща с премиера, председателя на парламента, силовите министри и шефовете на службите, заради рисковете и заплахите пред националната сигурност в резултат на актуалните конфликти. Началото е в 18 ч., ще се обсъдят мерки за минимизиране на опасностите, съобщиха от прессекретариата на държавния глава във вторник вечерта.
Тема на срещата ще бъде и необходимостта от технологично обновяване на структурите от системата за защита на националната сигурност.

Поканени за участие в консултативната среща са председателят на Народното събрание, министър-председателят, заместник министър-председателят, министърът на отбраната, началникът на отбраната, министърът на вътрешните работи, главният секретар на Министерство на вътрешните работи, председателят на Държавна агенция „Национална сигурност“, председателят на Държавна агенция „Разузнаване“ и директорът на Служба „Военно разузнаване“.
Не са поканени партийните лидери като случайника Кирил Петков…

Още преди ден държавният глава заяви, че е готов да свика Консултативния съвет по национална сигурност заради войната между групировката „Хамас“ и Израел, ако е необходимо.
Засега е насрочена само консултативната среща

Проверка по рама

Конфликтът в Ивицата Газа междувременно взе над 1800 жертви и от двете страни. Около хиляда от загиналите са израелци, останалите са палестинци, твърди се, че още около 1500 бойци на „Хамас“ са били убити. Жертви на бойните действия и бомбардировки са станали и десетки чуждестранни граждани. Междувременно Израел си върна контрола над Газа и изглежда, че смята да го засили, коментират световните агенции. Има обаче взети израелци за заложници.
Материалът Румен Радев заповяда: Властта на спешна среща за новата война е публикуван за пръв път на Новините Днес.

Народ

Новините Днес
Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ