16.8 C
София
неделя, май 28, 2023

На 65 може да се сблъскате с „болестите на залежаването“

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Това предупреждава познатият на всички ни от редица публикации д-р Бубновски. Той до голяма степен отрича приема на лекарства при някои сърдечни нарушения, уверявайки, че само 3 простички препоръки могат да спасят сърцето ни. Според него, ако си направим труда, ако придобием волята и навика да изпълняваме физически упражнения, постепенно миокардът ще привикне към натоварването и новия ритъм за изтласкване на кръвта в аортата. 
Този обем кръв се увеличава и възстановява саморегулацията на организма.

По този начин ще изчезне необходимостта от прием на хипотензивни препарати. Лекарят съветва обаче физическите упражнения да се изпълняват по всички правила на техниката за безопасност – например относно правилния начин на изпълнение на прикляканията. 

Таблетките влошават еластичността на съдовата стена, тъй като налягането се понижава, макар и временно, заради химическото дразнене на съдовата стена. По този начин се изключва саморегулацията на организма, а човекът до живот пие хапчета или му бият инжекции.
Всичко това, продължава специалистът, формира неувереност у човека, че той няма да може да се справи със собствените сили на организма си, в т.ч. се заформя и един непрестанен „страх за сърцето“. 

Създавайки илюзията за подобряване на състоянието, това плавно води човека към аритмия, а после към исхемична болест на сърцето и т.н…
Когато напипате пулса си и усетите нарушение на ритъма, не трябва да се страхувате от упражненията, тъй като при аритмия сърцето моли за помощ.

Проверка по рама

1. В такъв случай лекарят съветва да изпълните следното упражнение, което се прави в легнало положение: вдишайте ритмично със звука „хаа“, като едновременно с това изпънете двете си ръце зад главата. Така ритъмът постепенно ще се възстанови.
2. При аритмия той не препоръчва приклякания, защото може да става дума за предсърдно мъждене или предсърдно трептене. Това ще го покаже кардиограмата. Но при строго наблюдение на лекар може да опитате определен тип приклякания.

3. Дори и най-високото натоварване за всеки болен човек, ако той е във физическа несъстоятелност, не е изпълняването на някакви упражнения, било то правилни или неправилни. Най-опасно е неговото собствено тегло, с което мускулната му система не се справя.

Битовите натоварвания понякога са по-опасни дори от неправилно изпълняваните упражнения. Вредно е да се лежи дълго време. Дори вече има термин „болести на залежаването“ – отоци по долните крайници и свързаният с тях т.нар. ортостатичен колапс. Това е, когато човек се надигне след дълго лежане и веднага припадне. Да не говорим за рани от залежаване и общата мускулна атрофия.
„Всичко това е от гледна точка на профилактиката на вашето здраве и на сърцето ви, а тя е по-важна от най-ефективното лечение”, уверява д-р Бубновски.

Магазин за Акумулатори

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ