1.1 C
София
петък, декември 8, 2023

На вниманието на МВР: Наркодилърът Николас Учиндолски измами шестима с кредити за 600 000 лева (СНИМКИ)

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Не бъди безразличен ! Сподели статията с твоите приятели

Мащабна схема за източване на близо 600 хиляди лева от банки разкри разследване на Сейфнюз. Зад нея стои добре познатият в криминалните среди примитив Николас Учиндолски.
Свързахме се с двама от потърпевшите, които първоначално се съгласиха да говорят, но анонимно, защото се страхуват за живота си. Един от тях свидетелства пред сайта: „Бях в безизходица, а Николас ме уреди с кредит“, разказва С. Т.

Примитивът парадира с дебели връзки в МВР

По думите му измамникът парадирал с връзки във всички банки. Схемата е проста: Николас ги подмамва да изтеглят парите от банката и след това да ги превъртят през негова фирма, като им обещава, че ще им ги върне. Нещата, обаче, не се случват точно така.
„Той парадира с връзки с банкери. В последствие ни разкри, че тази схема върви само защото се отчита на полицай на много високо ниво, който го пази“.

Всички потърпевши са подали жалба в полицията, но без резултат. Те очакват развръзка повече от месец, а заплахи за живота им пристинаг всекидневно.
„Полицаите ми признаха, че срещу Николас има много досъдебни производства и за тях е непонятно как така толкова време не са взети мерки“, разказва потърпевшият пред Сейфнюз.

Проверка по рама

По думите му още от първия ден, в който са взели парите, са започнали заплахите за живота му.
„Заплахите за убийства идваха лично от Николас. Казваше ми, че ако отида при полицаите, ще ми се случат различни неща. Заплаши ме и с убийство. Казваше ми, че е с много сериозни позиции в полицията, дори цитираше имена“, свидетелства измаменият.

Сейфнюз разполага с тези имена. На този етап медията няма да ги разкрие, но това ще се случи в бъдещи материали по темата.

„В тази схема попаднахме пет-шест момчета. Всички пуснахме жалби в полицията. Изтеглените кредити се равняват на близо 600 хил. лева“, разказва потърпевшият и допълва: „Другите хора не искат да говорят затова. Страх ги е за живота.“
Ето с колко пари са излъгани част от хората:

Б. М. – Излъган със 100 хил. лева

Магазин за Акумулатори

Т. Г. – Излъган със 106 хил. лева
Т. Ц  – Излъган със 200 хил. лева

М. С – Излъган със 100 хил. лева

Д. А. – Излъган със 63 хил. лева
В. В. – Излъган с 9800 лева.

Мъжът сам провел разследване, което показало, че Николас сам дирижира цялата схема – той познавал банкерите и лично давал заплатите на по-високи нива.

„Николас ми каза, че лично той дава заплатата на шеф в СДВР, за да вървят нещата“, признава прецаканият пред камерата на сайта.

Сейфнюз пита как такъв абсурд може да се случи в уж правова държава и завръщат ли се мутрите?

Кой е Николас Учиндолски?

Николас е добре познат в криминалния свят в София. Наричат го „търговеца на смърт“, тъй като продава наркотици на деца в три квартала на столицата.

ТЪРГОВЕЦ НА СМЪРТ: Николас Учиндолски трови децата с дрога в три софийски квартала (СНИМКИ)

Освен с точенето на пари от банки, той се занимава с отглеждане на марихуана, но продава и кокаин. Николас е арестуван през 2021-а при спецакция на СДВР. Лежи няколко месеца в ареста, а след сделка с прокуратурата е пуснат, цитират Новините Днес.

Дилърът продължава да трови децата с наркотици, а за полицията се води защитен свидетел по редица дела, навярно, за да не бъде вкарван в затвора и да продължи бизнеса си.

Твърди се, че примитивът насилствено вербувал непълнолетни деца да продават стоката му като ги заплашва, че „ще забрави някое топче трева” в раниците им и ще извика полицаите, на които плащал, за да ги заключат.

По този въпрос родители са подавали жалби, но и те са останали без отговор.

Срещу Учиндолски има многобройни сигнали в Девето РПУ за изнудване, за побой и палежи, по които полицаите бездействат. В Трето РПУ пък има жалби за измами в особено големи размери, подкрепени с показанията на над 40 свидетели, но познайте? МВР не реагира и на тях…

Материалът На вниманието на МВР: Наркодилърът Николас Учиндолски измами шестима с кредити за 600 000 лева (СНИМКИ) е публикуван за пръв път на Новините Днес.

Народ

Новините Днес

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ