13.8 C
София
събота, септември 30, 2023

Наглост: Арестуваният БСП кмет на Генерал Тошево иска трети мандат

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Не бъди безразличен ! Сподели статията с твоите приятели

Въпреки че вчера Европейската прокуратура в София обяви, че е арестувала кмета на Генерал Тошево Валентин Димитров (БСП), социалистът най-вероятно отново ще е кандидат за поста и ще се бори за трети мандат начело на града. Това се разбра от изказване пред „Нова телевизия“ на председателя на Общинския съвет на Генерал Тошево и член на БСП Яна Бонева.
Според общински съветници в града задържането на Димитров е политическа поръчка. По думите им тя идва в най-подходящото време – малко повече от 2 месеца преди местните избори.

Арестът на кмета е извършен в рамките на разследване за измама със субсидии по проект за повишаване на енергийната ефективност на социални жилища. Според Яна Бонева обаче не е имало обиски или претърсвания в общината.
„Сякаш се намираме на сцената на голям театър, а представлението е „Местни избори 2023″. Всички проекти са изпълнени, гражданите са доволни от направеното“, заяви тя, след което допълни, че Димитров ще бъде издигнат от БСП за трети мандат.

По думите ѝ днес е организиран протест в подкрепа на задържания кмет на Генерал Тошево.
Материалът Наглост: Арестуваният БСП кмет на Генерал Тошево иска трети мандат е публикуван за пръв път на Новините Днес.

Проверка по рама

Народ

Новините Днес
Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ