11.8 C
София
събота, септември 30, 2023

Най-бързият влак в света е тестван в Китай

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Създателите на иновативния влак твърдят, че когато тяхното въображение бъде пуснато в експлоатация, местните пътници ще могат да пътуват от Пекин до Шанхай (разстоянието между градовете е 1067 километра) за два часа и половина. Това е два пъти по-бързо от сегашните цифри. Ако си представим, че такъв влак ще се движи между Москва и Санкт Петербург, тогава пътуването от руската столица до града на Нева може да бъде изминато за рекордните час и половина.
В Китай железниците вече имат максимално ограничение на скоростта на влаковете от 350 км/ч. За сравнение, в Япония и Франция пътуването с влак е малко по-бавно – със скорост от 320 км / ч.

В допълнение към комфорта и оригиналните дизайнерски решения, китайският CR450 се отличава с високи стандарти за безопасност. Важно е, че този проект е създаден на базата на китайски разработки, без участието на чужди технологии.
Има и други влакове по света, които бодро „тичат“ по железопътните линии. Става дума за друга китайска разработка Shanghai Maglev. Вярно е, че в този случай композицията се движи върху магнитна възглавница. Максималната му скорост е 501 км/ч, а средната работна скорост е 251 км/ч.

Висококачествени електрически влакове на европейските компании Siemens и Bombardier от модификацията ICE 3 могат да се видят в Германия и Холандия. Вървят със скорост 320 км/ч. А елегантният японски „шинкансен“ от Hitachi Rail и Kawasaki Heavy Industries от серията E5 и H5, съответно, транспортира жителите на Страната на изгряващото слънце със скорост от 320 км / ч.
Проверка по рама
Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ