8 C
София
събота, април 20, 2024

Най-силното торнадо от 40 години унищожи покривите на десетки сгради в индустриален парк в Лос Анджелис

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Националната метеорологична служба на САЩ го нарече „най-голямото торнадо“, връхлитало района от 1983 г. Той откърти покривите на търговски сгради в индустриалния парк Монтебело и изпрати останките към небето, според кадри от шокиращата сцена, разпространени в социалните медии.

Метеорологичната служба съобщи, че торнадото EF-1 е генерирало ветрове със скорост до 180 километра в час и е повредило 17 сгради, 11 от които са получили значителни щети. „Това определено не е нещо, което обикновено се наблюдава в региона“, каза метеорологът Роуз Шонфелд.

Един човек е бил ранен и откаран в местна болница, според служител на Монтебело, според The ​​New York Post. Метеорологичната служба също изпрати екипи за оценка на щетите в окръг Санта Барбара. Те съобщиха, че торнадо удари парк за мобилни къщи в град Карпинтерия. Поривите на вятъра достигнаха скорост от 130 километра в час и нанесоха щети на около 25 къщи.

„Живея в Калифорния от 1965 г. Никога не съм виждал нещо подобно“, каза Майкъл Търнър, собственик на склад на юг от центъра на Монтебело. „Свикнали сме със земетресения. Стана много силно. Нещата летяха навсякъде мястото.“

Проверка по рама

„Целият склад се превърна в голяма кофа за боклук за минута. След това, когато прахът се слегна, беше просто бъркотия“, добави той.

През последните няколко седмици Калифорния се справяше с природни бедствия, включително проливен дъжд, вятър и сняг. Петима души загинаха при последната буря в района на Сан Франциско тази седмица. Дежурен градски полицай също беше тежко ранен, когато дърво падна върху него по време на буря в Сан Франциско, съобщи полицейското управление. Според кадри на KPIX TV силните ветрове в района дори са изхвърлили диван от балкон на висока сграда на улицата.

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ