19.8 C
София
петък, май 24, 2024

Narod.bg до НАП: Как депутатът Иво Мирчев купи цял етаж на пъпа на София, който ремонтира за €500 на квадрат? (III ЧАСТ + СНИМКИ)

ПРОЧЕТИ СЪЩО


Осветлената от Narod.bg имотна схема, в която е забъркан депутатът от ПП-ДБ Ивайло Мирчев, ясно показва, че за едни законите важат, а други ползват политически чадър и вършат беззакония под благия поглед на управляващи и прокуратура.

Вече описахме как провинциалистът, тръгнал като момче за всичко на Христо Иванов, се сдобил със скъпарски апартамент в най-скъпия софийски квартал – „Лозенец”, на ул. „Бигла” №51.

Сега е време и НАП да се поинтересува от произхода на милионите, вложени в покупката и скъпия ремонт на софийската хасиенда, собственост на добричкия „демократ”.

Засега е ясно, че в имотната покупка роля има вездесъщия Мартин Божанов – Нотариуса по време на управлението на ПП-ДБ през 2022.

Проверка по рама

Източник на Narod.bg разкри, че веднага след придобиването на апартамента, който представлява цял етаж от кооперация, е започнал мащабен ремонт.

Видимо от ексклузивните снимки, с които Narod.bg разполага, ремонтът е основен и включва както цялостно реконструиране на жилището, така и на фасадата. Подобен ремонт задължително изисква разрешение от районния кмет.

Според сигурна информация, с която Narod.bg разполага, Ивайло Мирчев не е спазил законовата процедура и не е поискал разрешение за строеж. Т.е., ремонтът е незаконен.

Тук идва и логични въпросът „защо“, след като каквото и да поиска от районната община в „Лозенец”, управлявана от неговия приятел – печално известния „Да, България” кмет Константин Павлов – Комитата, Ивайло Мирчев обезателно ще го получи.

Припомняме, че чрез 2017 г. Константин Павлов участва в учредяването на ПП Движение „Да България!“

Магазин за Акумулатори

Отговорът се крие в произходът на средствата за този ремонт. Според специалисти стойността на реновацията е поне 500 евро на квадратен метър и съответно извършването му следва да бъде декларирано. Затова по-лесният вариант остава ремонтът да бъде направен тихомълком и без документи.

Въпреки, че Константин Павлов е добре запознат със извършваните строителни дейности, за които няма строителни книжа, районният кмет с прякора Комитата оглушително мълчи, както обикновено прави през целия си мандат. Ще поиска ли големият кмет Васил Терзиев оставката на Константин Павлов или борбата с незаконното строителство е само в ПР акция на брокерската коалиция ПП-ДБ-„Спаси София”, пита източникът ни.

Narod.bg публикува снимки на мащабния ремонт и сезира НАП, която да провери произхода на средствата за него, тъй като подобренията по имота не са декларирани. Приходната агенция трябва да отговори на въпроса правят ли се ремонти на луксозни апартаменти с пари от пудели?

В случай, че Ивайло Мирчев няма притеснения да сподели с широката общественост своето луксозно жилище, Narod.bg изразява готовност да заснеме и кадри от интериора на милионерския дом.

Материалът Narod.bg до НАП: Как депутатът Иво Мирчев купи цял етаж на пъпа на София, който ремонтира за €500 на квадрат? (III ЧАСТ + СНИМКИ) е публикуван за пръв път на Narod.bg.Source link

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ