13.8 C
София
четвъртък, май 23, 2024

Безбожници! Търговци мамят народа навръх Великден

ПРОЧЕТИ СЪЩО


Безбожници мамят народа навръх Великден! Търговец продаде уж намалена за най-светлия християнски празник бира на редовната и цена, разкри Габриела Руменова от онлайн платформата „Ние, потребителите“.

Приятелска компания не успяла да си купи за Великден пиво на обявената намалена цена. Причината е, че хората решили да вземат по-голямо количество, тъй като били много и отивали на хижа за повече дни, а според правилата на търговеца при покупка на над две каси отстъпката автоматично отпада.

 „Търговецът може да постави подобно ограничение, защото когато говорим за правилата за защита на потребителите, имаме предвид и определението за потребител. Това е този, който купува стоката или услугата за лична употреба. Ако си купим нещо в огромни количества, възниква съмнението дали ние ще бъдем крайните потребители в тази верига, или го взимаме, за да осъществим на свой ред търговска дейност и да го препродадем“, обясни експертът.

Тя подчерта обаче, че при наличието на такова условие, то задължително трябва да е ясно отнапред и да е обявено в непосредствена близост до цената и стоката. „Не, когато клиентът стигне на касата, просто да маркират уж намалените стоки на редовните им цени поради отпадналата отстъпка на основание взетото количество. Когато си купил повече неща, ти не можеш да проследиш всичко при маркирането“, заяви Руменова.

И препоръча при по-голям пазар, както е през празничните дни, хората да си гледат касовите бележки преди напускането на магазина и при разминаване задължително веднага да реагират.

Проверка по рама

Материалът Безбожници! Търговци мамят народа навръх Великден е публикуван за пръв път на Narod.bg.Source link

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ