Криминални

Не пускат от ареста палача на Еранухи Пехливанян

Оставиха в ареста един от обвиняемите за жестокото убийство на жена в Русе, извършено на 11 януари. Окръжният съд в Русе не уважи искането на Гарабед Веринян да излезе от ареста и да му бъде наложена по-лека мярка за неотклонение „домашен арест“.

Еранухи Пехливанян бе похитена на 11 януари тази година в крайдунавския град и убита. На 14 януари, в полицията постъпва сигнал за изчезването ѝ от близките ѝ. По време на разследването полицията арестува на 17 януари 49-годишния Гарабед Веринян и 55-годишния Михаил Михов.

На двамата са повдигнати три обвинения – за отвличане, за грабеж на сумата от 65 000 лв., както и за умишлено убийство с цел прикриване на другите две престъпления. Ако бъдат признати за виновни, те могат да получат от 15 до 20 години затвор, доживотен затвор и доживотен затвор без право на замяна.

Според съдията има опасност, ако Гарабед Веринян не е в ареста, да се укрие или да извърши престъпление.

Определението може да се обжалва в тридневен срок пред Великотърновския апелативен съд. Адвокатът на Веринян заяви, че ще го обжалва. Прокурор Георгиев коментира, че разследването се провежда ритмично, че са събрани голям обем от доказателства, като досъдебното производство е във финалната си фаза.

Проверка по рама

„Необходими са ни още няколко месеца, за да приемем и последните експертизи, които сме назначили“, каза окръжният прокурор на Русе.

Зверството стана през януари тази година. Жертвата е била умъртвена чрез задушаване, а на следващия ден трупът й е бил разчленен, като останките са били изхвърлени в река Русенски Лом.

Криминално

Новините Днес

Не пропускай

Back to top button
zonguldak escort