24.4 C
София
вторник, юни 6, 2023

Немски учен обясни как да премахнем лошия дъх

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Немски учен обясни как да премахнем лошия дъх, съобщи Фокус. Яел Адлер, дерматолог, практикуващ в клиника в Берлин, обясни, че 90 процента от лошия дъх идва директно от устата, а не от стомаха, както вярват много хора. 
Например от междузъбните пространства, където се намират бактерии, които произвеждат неприятни миризми и серни съединения.

Според Адлер най-важният съвет е да миете зъбите два пъти на ден в продължение на две до три минути с паста, която премахва плаката по зъбите, пълна с най-различни бактерии.
 Лекарят също така съветва да използвате конци за зъби през деня, за да проникнете дълбоко в гингивалните джобове, разположени отдясно и отляво на езика. 

„По този начин можете да проникнете в области, заети от бактерии, където не можете да стигнете с обикновена четка за зъби“, съветва Адлер.

Той също така препоръчва чистенето поне веднъж на ден със специална стъргалка за език, за да се премахне плаката и от него. Според експерта това води до по-добра миризма в устата.
Всеки може лесно да приложи тези съвети у дома. Ако те не помогнат, тогава, казва специалистът, трябва да посетите зъболекаря.

Проверка по рама

Трябва да обърнете внимание и на това, което ядете. Според Адлер храненето също силно влияе върху това каква миризма идва от устата. Растителната храна е особено добра, тъй като съдържащите се в нея фибри осигуряват по-добро дишане: практически премахва неприятните миризми. Също така трябва да пиете повече вода без газ, което елиминира неприятните миризми.
Друг съвет идва от традиционната медицина, обяснява Адлер. Според него, ако има постоянна неприятна миризма в устата, тогава трябва да задържите в нея няколко минути студено пресовано масло, като сусамово, слънчогледово или кокосово, и след това да го изплюете. 

Според Адлер научните изследвания показват, че ефективността на масления метод е толкова висока, колкото ефективността на хлорхексидиновия антисептик, който зъболекарят предписва при заболявания на устната кухина.

Тютюнопушенето също е честа причина за халитоза, тъй като влияе негативно на устната лигавица. И накрая, лошият дъх също може да е признак на заболяване на вътрешните органи. Според него трябва да проверите дишането на носа си, като затворите устата си. Ако друг човек до вас почувства неприятна миризма, тогава „проблемът се крие много по-дълбоко, отколкото си мислите“, отбеляза експертът./ и във Фейсбук
Магазин за Акумулатори

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ