-1.1 C
София
сряда, март 29, 2023

Николай Патрушев: САЩ се опитват да принудят партньорите на Русия да скъсат всякакви, дори най-тесните и изгодни връзки с Москва

ПРОЧЕТИ СЪЩО

„Днешните ни консултации се провеждат на фона на трудна ситуация в света. На вашия роден език, испански, има такъв израз – моментът на истината. Преди това се отнасяше за коридата, когато се решаваше кой ще спечели – бик или матадор“, каза той в началото на срещата с венецуелския колега Николай Патрушев.
Според него днес можем да кажем, че „целият свят, всички суверенни държави преживяват момент на истината, когато трябва да направите избор – да защитите свободата да избирате пътя на развитие, вашите ценности и идентичност, или подчини се на диктата на така наречения колективен Запад, воден от Съединените щати.“

В тази връзка, според Патрушев, „Русия е искрено благодарна на Венецуела за подкрепата“.
„Оценяваме публичното осъждане от боливарското ръководство на разрушителната политика на Запада и НАТО, както и агресията, отприщена срещу Русия“, каза секретарят на руския Съвет за сигурност.

Според него Вашингтон и неговите сателити не просто се стремят да поддържат еднополюсен световен ред. Те се опитват да създадат глобална колониална империя, където ще се чува само гласът на Запада.
„Днес мнозина наричат ​​тази система неоколониална, но всъщност в нея няма нищо ново“, отбеляза Патрушев.

Проверка по рама

„Методите си остават същите – политически натиск, военен шантаж, финансово заробване, икономически санкции и разбира се фалшива пропаганда.
Можем ясно да видим как се прилага този набор от инструменти чрез примера на нашите партньори по целия свят. Те са изправени пред безпрецедентен натиск от страна на Съединените щати, стремящи се да ги принудят да скъсат всякакви връзки с Русия, колкото и близки и изгодни да са те“, обобщи секретарят на руския Съвет за сигурност.

По време на руско-венецуелските консултации бяха разгледани перспективите за двустранно сътрудничество чрез министерствата на правосъдието, включително обмен на опит в регулирането на дейността на чуждестранни НПО. Както и взаимодействието между специалните служби и правоприлагащите органи. Специално внимание беше отделено на противодействието на „цветните революции“ и сътрудничеството в областта на информационната сигурност.
Магазин за Акумулатори

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ