България

Нова схема: Фирма от „Джи Пи Гейт” на ГЕРБ строи духовен център в Ловеч, ще папка 880 000 лева

 

Фирма, свързана с корупционния модел „Джи Пи Гейт“ за източване на еврофондеве по времето на ГЕРБ, е водеща в консорциума, който ще проектира и изгради духовен просветен център в Ловеч, установи Новините Днес.

Процедурата е стартирана и завършена от служебния областен управител Светослав Славчев. Поръчката за превръщането на бившия Техникум по кожарство в духовен просветен център е инженерингова.


През месец март тази година правителството предостави държавния имот безвъзмездно на Ловчанската епархия. На ловешкия областен управител пък бяха предоставени 880 хиляди лева, с които да бъде изградена нова сграда, след което тя да бъде дарена.

 

Тогава Ловчанският митрополит Гавриил обясни пред премиера Бойко Борисов, че в момента духовното училище е начално, но след изграждането на новата сграда то ще дава основно образование до 7-и клас.

Проверка по рама


На основен ремонт според обществената поръчка подлежи триетажна сграда със застроена площ от 524 кв. метра. За изпълнител след публичното състезание е избран консорциум „Гандър Билд“, чиято оферта е 703 500 лв. без ДДС (844 200 лв. с ДДС).

 

Водещ партньор в консорциума е фирмата „Алфа Билд Инженеринг“ (София) – еднолична собственост на Петър Елен Петров, споменаван неколкократно в серията разследвания на „Биволъ“ по корупционната схема, наречена от медията „Джи Пи Гейт“.

Другият участник в него е фирмата „Гандър“ – Ловеч, еднолична собственост на Десислава Петкова. Тя е учредена през 2019 година. Конкурент на консорциума в тази поръчка е била фирмата „Билдком БГ“ ЕООД, но тя отстранена от процедурата още преди да се отворят ценовите оферти.


Припомняме, че служебният областен управител на Ловеч Светослав Славчев встъпи в длъжност на 20-и май. Поръчката е обявена десет дни по-късно – на 1-и юни.

Материалът Нова схема: Фирма от „Джи Пи Гейт” на ГЕРБ строи духовен център в Ловеч, ще папка 880 000 лева е публикуван за пръв път на Новините Днес.

Магазин за Акумулатори

Народ

Не пропускай

Back to top button
zonguldak escort