10.3 C
София
неделя, април 14, 2024

Новина на Narod.bg: Руският консул Георги Гергов договори събарянето на „Альоша” с ПП-ДБ

ПРОЧЕТИ СЪЩО


Почетеният консул на Русия в България и уж бивш лидер на БСП в Пловдив Георги Гергов е договорил събарянето и преместването на Паметника на Съветската армия в Пловдив, известен сред народа като „Паметника на Альоша”, с временно пребиваващите в политиката бизнесмени от „Продължаваме промяната”.

Новината съобщи само пред Narod.bg възмутен социалист от Пловдив, наясно със схемите под тепетата.

„На дискретна среща с Георги Гергов пратеници на Кирчо и Кокорчо са поискали БСП факторът в Пловдив да си трае, когато дойде моментът за преместване на паметника. Знае се, че договорка има – Свинаря на Гоце няма да поведе очаквания от всички леви бунт срещу посегателството нас нашата история. Въпросът е какво дилърите на власт от ПП са обещали на Гергов”, коментира огорченият от предателството бесепар.

Брокерите в политиката ПП-ДБ вече трасираха идеята с предложение Альоша да бъде демонтиран по подобие на Паметника на Съветската армия в София. Малко след това от „Има такъв народ” внесоха разумното предложение за референдум по темата.

Най-популярният паметник на Альоша се намира на втория по височина хълм в Пловдив – Бунарджика. Монументът има конкретен прототип – съветският войник Алексей Скурлатов, който прекарва няколко години в България, където е фотографиран в парадна униформа с медали от своя приятел Методи Витанов.

Проверка по рама

Именно тази снимка по-късно е използвана за фигурата, научаваме от справка, изготвена от регионалната Народна библиотека „Иван Вазов” в Пловдив. Висок 15 метра, паметникът на Съветската армия в Града на тепетата е строен в продължение на три години от голям авторски колектив и е открит тържествено на 5 ноември 1957 година.

Почти 70 години по-късно социалистът-милионер Георги Гергов предрешил съдбата на паметника с тайна договорка, сключена с мимолетните „политици” от ПП, завърши информаторът на Narod.bg.

Материалът Новина на Narod.bg: Руският консул Георги Гергов договори събарянето на „Альоша” с ПП-ДБ е публикуван за пръв път на Narod.bg.Source link

Магазин за Акумулатори

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ