3.9 C
София
сряда, декември 6, 2023

Новина на Новините Днес: 50 бона платени за осакатяването на Стефка в Благоевград, бита от наркоман с кози крак (ВИДЕО + СНИМКИ)

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Не бъди безразличен ! Сподели статията с твоите приятели

46-годишната Стефка Терзийска, който беше осакатена след жесток побой с кози крак от наркоман, е поръчана срещу 50 000 лева, научи ексклузивно Новините Днес от свой човек в полицията в Благоевград.
Стефка е разведена с гърка от 4 години

Засега е ясно, че петима са участвали в планирането на бруталната саморазправа, но до момента е заловен само физическият извършител – 21-годишният наркоман от Благоевград Кирил Лукаров, който от цялата сума прибрал 400 лева.

Поръчител на зверството, станало пред дома на Стефка, е бившият й съпруг – гъркът Йоанис Козас, с когото са разведени от 4 г., уточниха ченгетата. Жената е в „Пирогов“, загубила е зрението на едното си око, голяма опасност да загуби и другото, освен това има и други сериозни травми по главата, ръцете и краката.
„Не знам колко е вярно, но чух, че този, който е пребил майка ми, е получил 400 лв. За мен това не е човек! Такова зверско престъпление трябва да се накаже справедливо, но и да се стигне до край като се накаже и поръчителят“, съобщи по-рано днес Коста Козас, син на жестоко пребитата бизнесдама, по време на протест пред Съдебната палата в града.

Стотици благоевградчани се събраха на бунт под надслов „Не на насилието“. Те настояват за строго и справедливо наказание за извършителя на побоя.
Стефка Терзийска беше брутално пребита с метален крик преди седмица пред дома си посред бял ден. Арестуван бе 21-годишният наркоман от Благоевград Кирил Лукаров, когото полицията откри три дни по-късно в хотел в Сандански. Той е обвинен в причиняване на средна телесна повреда, осъждан е бил и друг път за побой.

Проверка по рама

Районният съд му наложи мярка за неотклонение „задържане под стража“, а днес той я обжалва пред Окръжния съд.
„За съжаление загуби зрението си с лявото око. Лекарите се борят да спасят другото око, има и други сериозни травми по главата, ръцете и краката. Майка ми не е първата, а поредната жертва на подобен побой. Лечението ще продължи месеци.

Психически още е в шок. Снощи дори си е залостила вратата на болничната стая, защото се е притеснявала, че през нощта някой може да влезе. Още не мога да си обясня как е възможно да извършиш подобно нещо. По време на побоя, ако не е имало хора наблизо, днес щяхме да сме на гробищата“, допълни синът на пребитата жена.

И той подозира, че поръчител е баща му Йоанис Козас, с когото майка му се е развела преди 4 г. Непрекъснато обаче получавали заплахи от него. „Преди 2 г. подадохме жалба в прокуратурата и полицията, но ни отговориха, че няма достатъчно доказателства и само предупредиха с протокол баща ми. Той спря за известно време и после пак продължи със заканите.
Повече не сме подавали сигнали, защото видяхме, че няма смисъл. Не сме вярвали, че може да се стигне до такава жестокост“, обясни Коста. Той отказа да каже каква е причината за тези закани, за да не се пречи на разследването.

Йоанис Козас се е появил на входа на „Пирогов“, веднага след като бившата му жена е била настанена там за лечение. „Тогава е разговарял с хора и станало ясно, че той знае много подробности около нападението. Не поддържам никаква връзка с него“, допълни притесненият син.

Магазин за Акумулатори

Снимки: Новините Днес
Материалът Новина на Новините Днес: 50 бона платени за осакатяването на Стефка в Благоевград, бита от наркоман с кози крак (ВИДЕО + СНИМКИ) е публикуван за пръв път на Новините Днес.

Народ

Новините Днес

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ