30.8 C
София
неделя, юни 23, 2024

Новините Днес разкри защо я изритаха: Моника Бийчър уволнила незаконно онкоболни от МВР, гаврите струват 250 000 лв. (ПЪРВА ЧАСТ)

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Не бъди безразличен ! Сподели статията с твоите приятели

Изританата от зам.-министерския пост в МВР Моника Димитрова – Бийчър, за което съобщи първо Новините Днес, е уволнила незаконно служители с тежки онкологични заболявания и диабет, които са с ТЕЛК, за да вкара свои хора в системата, разкри ексклузивно източник на Новините Днес от Вътрешното министерство.

Веднага след назначаването й в началото на август 2022-а и определянето на Бийчър за ресорен зам.-министър за Дирекция „Управление на собствеността и социални дейности” (ДУССД), със заповед на министъра на МВР Иван Демерджиев е утвърден нов щат на дирекцията.

По тази причина са уволнени поради съкращаване на длъжността 12 човека – главни експерти, началници на отдели и сектори.

Първо в Новините Днес: Зам.-министър Моника Бийчър изритана от МВР (ЗАПОВЕД от Гълъб Донев)

Проверка по рама

За да е пълна гаврата заповедите на освободените служители са връчени на специално организирана от Моника Бийчър церемония в сградата на ДУССД в присъствието на всички ръководители от дирекцията.

Пред екипа прясната началничка обявила, че министърът на вътрешните работи не желаел да работи с тези 12 човека и ги освобождава, а съдбата на всички останали зависела от тяхното поведение.

Разследване на Новините Днес: Кой от МВР ще лапне 300 млн. за новите лични документи (ПЪРВА ЧАСТ)

Парадоксалното в случая е, че длъжностите на съкратените служители, с изключение на една, съществуват и в новия щат. Тоест, реално съкращаване няма, само смяна на хората. Както се говори, рокадите не са станали заради 24-каратовата усмивка на Моника Бийчър…

Фрапиращото е и друго, че двама от съкратените служители са с онкологични заболявания, един има тежка форма на диабет и всички те имат ТЕЛК.

Новините Днес до Демерджиев и Гешев: Ето кои са играчите в МВР, посегнали на поръчка за 300 млн. лв. заради тлъст бонус

Магазин за Акумулатори

Като изключим човешката страна на гаврата, за съкращаването им не е изискано разрешение от Инспекция по труда, което означава, че подмяната на служителите са абсолютно незаконосъобразно.

Заповедите за съкращения, естествено, се обжалват и след като съдът отсъди в тяхна ползва и ги възстанови на работа, щетата за МВР ще бъде за над 250 000 лева.

Сега въпросът е дали някой ще поръси отговорност от Моника Бийчър за незаконните дейности, довели до загубата на такива средства?

Защо са уволнени точно определени 12 човека, на какво пречат служителите – очаквайте ВТОРА ЧАСТ на нашето разследване

Материалът Новините Днес разкри защо я изритаха: Моника Бийчър уволнила незаконно онкоболни от МВР, гаврите струват 250 000 лв. (ПЪРВА ЧАСТ) е публикуван за пръв път на Новините Днес.

Народ

Новините Днес

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ