България

Новините Днес в десетката: Започва бутането на незаконните фургони пред КАТ-София (СНИМКИ)

Не бъди безразличен ! Сподели статията с твоите приятели

Започна процедура по премахване на 11 преместваеми обекти (павилиони) на ул. „Лъчезар Станчев“ до входа на КАТ, за които само Новините Днес разкри, че са генератор на корупция с работата на т.нар. „прекарвачи“ – уреждащи документи за регистрация тарикати.

Администрацията на район „Изгрев“, заедно със служители на Дирекция „Общински строителен контрол“ към Направление „Архитектура и градоустройство“ към СО, извършиха съвместна проверка на място и по документи и установиха, че всички 11 обекта са без валидно разрешение за поставяне и одобрени схеми от главния архитект на Столична община.

Част от разрешенията за поставяне са изтекли преди над десет години, а други обекти изобщо нямат издадени. 

Районната администрация състави 11 броя констативни актове, които са изпратени на Направление „Архитектура и градоустройство“, за да бъдат връчени на собствениците на павилионите.

След издаването на заповедите от страна на главния архитект ще се пристъпи към последващите действия по премахването им.

Кметът на район „Изгрев” д-р Делян Георгиев обясни следното:

„Премахване на незаконните павилиони трябва да продължи. В район „Изгрев“ в последните месеци предприехме няколко такива акции.

Тези обекти не само загрозяват града, но понякога представляват и опасност за гражданите, заради незаконно връзване към електричество или компрометираните конструкции“.

Материалът Новините Днес в десетката: Започва бутането на незаконните фургони пред КАТ-София (СНИМКИ) е публикуван за пръв път на Новините Днес.

Народ

Новините Днес

Не пропускай

Back to top button
zonguldak escort