България

Новият шеф на „Пирогов“ каза защо е уволнен Асен Балтов и призова: Да покаже цялата заповед!


Нови данни за уволнението на Асен Балтов изнесе новият директор на най-голямата болница в България – „Пирогов“, видя Новините Днес.

„Проф. Асен Балтов не е уволнен заради лекарска грешка, а за неспазване на Трудовия кодекс и етичните норми на болничното заведение. Уволнението му няма политически елемент. Никой не ми се е обаждал, не е имало натиск. Нека Асен Балтов да покаже цялата заповед за уволнението си“, каза в интервю за bTV изпълняващият длъжността директор на УМБАЛСМ “Пирогов”  проф. Иван Поромански. 

Асен Балтов изритан от „Пирогов“ дисциплинарно, той ли е кандидат-президентът на ГЕРБ?

“Това, което Балтов изнесе в медиите като заповед за уволнение, е заповедта да му се изплатят дните отпуск. Истинската заповед за уволнение е три страници и половина. Уволнението е направено по законовия ред“, категоричен е Поромански.

Той бе категоричен – заповедта за уволнението на Балтов била на база на преназначаване за началник на операционния блок, което бившият директор на лечебното заведение е подписал сам за себе си. 

Проверка по рама

“Балтов отдолу е разписал съгласен – той е назначил сам себе си“, уточни Поромански.

Балтов е подлец! Подал сигнал в ДАНС, че негови колеги стягат протест срещу ГЕРБ (ДОКУМЕНТ)

Поромански потвърди и писмото на проф. Асен Балтов до ДАНС, с което бившият директор е поискал разследване на свои колеги, организирали протести. Не е ясно обаче дали от службата са предприели действия.

Новините Днес припомня, че точно в разгара на най-голямата коронакриза Балтов отиде заедно с Баце и тогавашния здравен министър Костадин Ангелов да се подрусат в джипката и да погледат магистрали.

Коце Ботокса и Асен Балтов невнятни се друсаха в джипката на Баце

Материалът Новият шеф на „Пирогов“ каза защо е уволнен Асен Балтов и призова: Да покаже цялата заповед! е публикуван за пръв път на Новините Днес.

Магазин за Акумулатори


Народ

Игра на Богове -Възходът на падението

Related Articles

Back to top button