18.8 C
София
вторник, април 16, 2024

НЯМА КАДРИ: Васко Кмета бута пешка на „Промяната” за главен архитект на София

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Не бъди безразличен ! Сподели статията с твоите приятели

Депутат от ПП може да смени банката в парламента с креслото на главен архитект в Столична община. Кметът Васил Терзиев призна, че възнамерява да смени настоящия главен архитект на София Здравко Здравков. Макар това да било идея „напред във времето”, тя е вече активно обсъждана с ръководството на виртуалната партия „Продължаваме промяната”, научи „Уикенд”.

Именно менте спасителите, издигнали Терзиев за градоначалник, предложили и депутата Йордан Терзийски за евентуален кандидат за поста, тъй като кадровата скамейка на ПП била доста къса. Затова и първата идея на управляващите била депутатът им и магистър по архитектура с 15-годишен опит Терзийски да е новото завоевание на Столична община.

Йордан Терзийски, който е и столичанин, бил с блестяща биография в областта си, омагьосвали кмета брокерите от ПП. Партията ще лобира главният архитект на София да е техен кадър, тъй като това е втората по важност длъжност след кмета, контролиращ цялото строителство на територията на София и прилежащите му бонуси за общинската администрация.

Мълви се, че един от главните архитекти на София дори имал „такса”, за издаването на разрешителни на строеж – огромната сума от 20% от стойността на всеки проект. Знае се, че позицията е изключително доходна, а интересът на партиите кой да е човекът зад строителните разрешителни – огромен.

Проверка по рама

Йордан Терзийски в момента е зам.-председател на комисията по регионално развитие в парламента. След като хората на Кирил Петков и Асен Василев го номинираха за кмет на Велико Търново, въпреки че там Терзийски е завършил само гимназия и нищо повече, показвайки действително безсилието си да имат плеяда от способни кадри, то сега идеята била младият баща да се пробута за бъдещ главен архитект на столицата.

Депутатът изгуби изборите на балотаж в Търново и се отказа и от съветническото си място там в полза на парламента.

Сега от „Промяната” планирали да му намерят ново поприще на един от най-апетитните постове в държавата, които партията искала да овладее и за неин късмет назначението става само с подписа на кмета с ДС корен, като не е нужно Общинският съвет да взима отношение.

Материалът НЯМА КАДРИ: Васко Кмета бута пешка на „Промяната” за главен архитект на София е публикуван за пръв път на Новините Днес.

Народ

Новините Днес

Магазин за Акумулатори

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ