19.8 C
София
понеделник, октомври 2, 2023

NYT: Украинските военни започнаха обучение на американските танкове Abrams

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Представители на министерството на отбраната по-рано казаха, че около 31 танка ще бъдат изпратени в Германия за използване в украинска военна програма за обучение, която се очаква да отнеме 10 до 12 седмици. Бойно готовите танкове може да са на бойното поле до есента, казват служители.
Говорител на Пентагона каза, че около 200 военнослужещи, състоящи се от около един брониран батальон, са започнали в петък в тренировъчните полигони Графенвьор и Хохенфелс в Германия за обучение с комбинирани оръжия. Брифингът включва основни задачи на войниците като стрелба и медицински умения, заедно с обучение на ниво взвод и рота. Останалите 200 войници започнаха обучение как да зареждат и обслужват танковете.

Представители на Пентагона изразиха съмнения относно изпращането на Ейбрамс, позовавайки се на опасения за това как Украйна ще ги задържи. Техниката изисква интензивно обучение и поддръжка. Това може да отнеме години. Министърът на отбраната Лойд Остин обаче настоя, че американската страна трябва да спази даденото на Берлин обещание за изпращане на танкове. Това беше отправната точка за доставката на танкове Leopard 2 за Украйна.Проверка по рама

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ