България

ОЧАКВАНО: Кметът от ГЕРБ Иван Портних лично манипулирал поръчката за рейсове за 85 милиона лева

Не бъди безразличен ! Сподели статията с твоите приятели

„Много е странно, че се избира през Израел китайски доставчик“, призна разследващият журналист от BIRD Aтанас Чобанов пред „Евроком“ по случая с далаверата на ГЕРБ и кмета Иван Портних с електрическите автобуси във Варна за колосалните 85 милиона лева.

„Така свързах информацията, че кметът на Варна Иван Портних е бил в Тел Авив през 2018-а. Защо се избира такъв доставчик, който оскъпява цената…?“, попита той.

„Трябва да се пита кмета какви са били целите на това посещение“, категоричен беше журналистът от BIRD.

КПКОНПИ: Кметът на ГЕРБ Иван Портних уличен в корупция при обществена поръчка за 85 млн. лева (ПОДРОБНОСТИ)

Проверка по рама

Става въпрос в съобщението на КПКОНПИ за висш служител за оказване на влияние върху обществена поръчка. Ние също от свои източници разбрахме, че Иван Портних е нагласил поръчката“, заяви Чобанов.

„Сега нека видим дали КПКОНПИ ще влезе в Бургас. Там поръчката отново е свързана с фирма на Валентин Златев“, подчерта разследващият журналист.

„Аз не мисля, че това е единствената подобна поръчка в ЕС. Те са евтини и е трудно да намериш електрически автобуси от друг производител, но мен ме интересува дали има корупционна сделка. Дали кметът е избрал поръчката да е през тази фирма“, подчерта Чобанов.

ГНУС: Пияният Портних насилвал сервитьорки в Израел покрай сделката за 85 000 000 лв., става ли обвиняем?

„Има обаче много корупционни схеми, за които КПКОНПИ си затварят очите – чекмеджета, „Хемус“, но в крайна сметка прокуратурата решава, а не КПКОНПИ. Тоест там трябва да са усилията – към Гешев“, напомни журналистът.

Материалът ОЧАКВАНО: Кметът от ГЕРБ Иван Портних лично манипулирал поръчката за рейсове за 85 милиона лева е публикуван за пръв път на Новините Днес.

Магазин за Акумулатори

Народ

Игра на Богове -Възходът на падението

Related Articles

Back to top button