България

ИЗВЪНРЕДНО: Крупна измама в АЕЦ „Козлодуй“

Не бъди безразличен ! Сподели статията с твоите приятели

„Отново става въпрос за крупна измама от ръководството на атомната централа“. Новината разкри енергийният експерт Еленко Божков пред „ЕвроДикоФ“ по въпроса с машинации при търговията с ток от страна на АЕЦ „Козлодуй“.

„На датата, на която трябва да се изключи генератора, те пускат ново съобщение, с което се решава да се премести началото на ремонта на друга дата. Това е направено с идеята, ако може блока да поработи под мощностен ефект още няколко дни, защото системата е на зор. Важното е да се знае, че при второто съобщение се слага една нова дата на пускането на блока в експлоатация“, зави Божков.

„Когато те пускат съобщението блока вече е работил седем часа. Продават енергията на някой, който знае, че ще има такава енергия. Това е прикриването на информация и престъплението. За цялото денонощие загубите са над 2 млн. лв.“, подчерта той.

„Защото не са обявили продажбата на правилната платформа „ден напред“, а я обявяват на платформата в „рамките на деня“. Тази информация е скрита от другите фирми и се дава само на една фирма на ниска цена, да изнесе тази енергия. Така се затваря поредната мутренска афера“, каза Божков.

Проверка по рама

„Това не е единственото престъпление. Там цари анархия в съвета на директорите“, категоричен е експертът.

„Проблемът, както винаги е един закон – законът за обществените предприятия“, подчерта той.

„Този същия закон позволява при големи нарушения да се прекратят договорите. На това трябва да се сложи край“, настоя Еленко Божков.

Материалът ИЗВЪНРЕДНО: Крупна измама в АЕЦ „Козлодуй“ е публикуван за пръв път на Новините Днес.

Народ

Магазин за Акумулатори

Игра на Богове -Възходът на падението

Related Articles

Back to top button