17.9 C
София
четвъртък, септември 28, 2023

ОЧАКВАНО: Партията на Руди Гела спихна

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Не бъди безразличен ! Сподели статията с твоите приятели

Мечтата на всеки изпъден от някоя партия политик да остане във властта със своя собствена формация при Радостин Василев ще претърпи пълен крах. Сдружение „Силна България”, което бившият министър се закани да превърне в политическа партия, е на път да остане мъртвородено, установи проверка на „Уикенд”.
След първоначалния наплив от обаждания към координаторите на сдружението – бившият депутат Деян Петков и подчинената на Василев адвокатка Ива Николова, в момента никой не се интересува от създаването на структури в страната, откриването на офиси и дори от регистрацията на партията на ексминистъра, прочут с прозвището Руди Гела.

Заради летния сезон, липсата на симпатизанти и спадналия рейтинг на Гела в парламента, все по-малко хора се интересували от бъдещето на „Силна България”. Координаторите, които имат за задача да ангажират активисти, записали се да подкрепят партията по телефона, не виждали причина да звънят, за да им раздават задачи, защото лидерът почти е изоставил идеята си за нов политически проект.
Партията няма нито една структура, създадена в страната, нито пък е започнала постъпки за регистрация в съда. От екипа на Радостин Василев издадоха за „Уикенд”, че това също ще създаде проблем, тъй като избраното от бившия спортен шеф име на партията се дублира едно към едно с неправителствената организация „Силна България”.

Тя е учредена още през 2000 година. Според юристи ще е трудно да се запише и партия под това име, въпреки че законът изрично подчертава, че две партии не могат да имат дублиращи се названия, но не казва нищо за НПО.
Затова и част от малцината симпатизанти на Радостин Василев, предимно бивши депутати от Плевен, зависещи от благоволението му, били на мнение, че уж драмата с дублажа на имената е просто повод да се протака учредяването на партията и тя въобще да не се създаде.

Проверка по рама

През пролетта координаторът Ива Николова не отрече, че Радостин Василев има амбиции дори да учреди „Силна България” в НДК с огромен човешки ресурс, но днес подобна мечта е напълно невъзможна. „Силна България” няма нито сайт, нито официални лица за контакт освен лидера и двамата му координатори. Дори слуховете, че президентът Радев се огледал във Василев с цел да го подпомага партийно, вече не вдъхновяват симпатизантите и се наблюдава сериозен отлив от феновете в социалните мрежи.
Материалът ОЧАКВАНО: Партията на Руди Гела спихна е публикуван за пръв път на Новините Днес.

Народ

Новините Днес
Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ