21.3 C
София
понеделник, септември 25, 2023

Доктор алармира: Всички ядем този зеленчук, а той води до хипертония!

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Въпреки че е широко разпространено мнението, че трябва да ядем много зеленчуци, някои от тях могат да бъдат потенциално „вредни“, ако сте изложени на риск от определени заболявания, като хипертония, например. Високото кръвно налягане може да бъде животозастрашаващо състояние, тъй като натоварва органи като сърцето и мозъка.
Това в крайна сметка може да ви изложи на риск от инфаркти, инсулти и бъбречни заболявания. Жизненоважно е да се намерят начини за намаляването му чрез диета.

Яденето на картофи може да повиши кръвното налягане.
Картофи и хипертония

„Проучването разглежда връзката между различните видове картофи, включително печени, пържени, варени, картофено пюре и хипертонията. Бяха анализирани три съществуващи проучвания. Четири или повече порции картофи на месец увеличават риска от високо кръвно както при мъжете, така и при жените. Това се отнася за печени, варени, пържени картофи и картофено пюре“, казва руският лекар д-р Татяна Захарова.
Лекарят предложи да се замени една порция картофи на ден с „една порция зеленчук без скорбяла“, за да се намали рискът от развитие на високо кръвно.

Проверка по рама

Друга вреда от картофите
Основното правило е да се спазва препоръчителният дневен прием на продукта: около 300 грама на ден при липса на индивидуални противопоказания. В по-големи количества може да доведе до увеличаване на общото телесно тегло и развитие на неприятни странични ефекти.

Също така не яжте продукт, чиято кора е позеленяла. Това показва излишък на соланин в грудката, което може да има вредно въздействие върху човешкото тяло поради токсичните свойства на това вещество.

Но междувременно с това картофът има уникален състав, оказващ благоприятен ефект върху човешкото тяло. Редовната консумация на картофи може да доведе до:
– премахване на излишната течност и сол от тялото;

– подобряване на метаболизма;

Магазин за Акумулатори

– спиране на симптомите на остър гастрит;
– намаляване на киселинността на стомаха;

– облекчаване на хода на стомашна язва;

– намаляват нивата на холестерола;
– повишаване нивото на хемоглобина в кръвта;

– насищане на тялото с полезни вещества, които помагат в борбата с умората;

Този зеленчук влияе положително на женската красота: укрепват ноктите, подобряват състоянието на кожата и косата.

Консумацията му по време на бременност води до намаляване на подпухналостта, също така намалява киселините и осигурява правилното развитие на детето.

В същото време картофите са една от най-противоречивите храни в диетичната система. Вредата им за фигурата е твърде преувеличена: ако е правилно приготвен, картофът няма да навреди на фигурата ви./  и във Фейсбук

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ