17.8 C
София
понеделник, юни 5, 2023

Очевидци пред прокурор: Стойко Стойков купува кошаревски свидетели в Гурково по 50 000 лв.

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Не бъди безразличен ! Сподели статията с твоите приятели

Стойчо Стойков, който иска да свидетелства срещу кмета на Гурково Мариян Цонев и ръководни фактори от ДПС за купуване на гласове, се оказва, че сам купува свидетели срещу тях, пише в сигнал до Новините Днес източник от града в област Стара Загора.
На 18.04.2023 г. на очна ставка по досъдебно производство 19/23 по описа на Окръжен следствен отдел Стара Загора при Окръжна Прокуратура Стара Загора става ясно, че между Г.В., Стойчо Стойков и Кольо Атанасов – Павето от Гурково са проведени 3 срещи.

На тях Стойков и Атанасов склонявали Г.В. да лъжесвидетелства, като обвини в престъпление сина на кмета на Гурково Георги Цонев, че го накарал да подхвърли в имот на Атанасов кутия с наркотици и че ако свидетелства, ще му заплатят сумата от 50 000 лв.
По безспорен начин е установено, че гурковския бизнесмен Кольо Атанасов е дал на Стойко Стойков сумата от 2000 лв., а при третата им среща дал 23 000 лв. с уговорката, че останалите 25 бона ще даде след разпита.

Стойков, който уж е свидетел на престъпна схема, дал на Г.В. 12 500 лв., а останалите взел за себе си. Това потвърждават и тримата при очната ставка, като става ясно, че очевидците са заявили същото и при предишни разпити. Двамата мъже са признали, че са давали пари за лъжесвидетелстване.
И тук идва парадоксът – прокуратурата повдига обвинение на Г.В., който се явява свидетел, че е склоняван към лъжесвидетелстване, а на тези, който са дали парите, не се повдигнати обвинения?!

Проверка по рама

Подстрекаването на някого към лъжесвидетелство се наказва с лишаване от свобода до една година или с пробация, а при условие, че подстрекаваните лица са две или повече – с до три години затвор, припомни източникът на Новините Днес.
Материалът Очевидци пред прокурор: Стойко Стойков купува кошаревски свидетели в Гурково по 50 000 лв. е публикуван за пръв път на Новините Днес.

Народ

Новините Днес
Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ