33.8 C
София
петък, юли 19, 2024

ОФИЦИАЛНО: Главсекът на МВР хвърли оставка

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Не бъди безразличен ! Сподели статията с твоите приятели

Часове след като президентът Румен Радев официално отказа да го освободи от поста, главният секретар на МВР Петър Тодоров сам обяви, че подава оставка. В изявление до медиите той посочи, че постът не е самоцел и той имал чест и достойнство.

„Категорично не желая да ставам част от опита за политическа употреба на МВР. Поголовната смяна на областни директори, показали изключителни резултати в борбата с купуването на гласове, показва точно това. Откакто станах главен секретар, МВР демонстрира пълната си решимост за борба с това порочно явление. Не искам да гледам как се разгражда нещо постигнато“, написа той.

Всичко това обаче не означава, че драмата около професионалното ръководство на МВР е приключила. Тепърва предстои назначаване на нов човек на мястото, който трябва да бъде одобрен от президента освен ако междувременно не бъде променен законът. Такива заявки вече бяха дадени, макар и само с цел отстраняването на Тодоров. Освен това президентът трябва да издаде и указ за освобождаването на главния секретар. Тодоров вече веднъж подаде оставка, но Радев не я прие.

Материалът ОФИЦИАЛНО: Главсекът на МВР хвърли оставка е публикуван за пръв път на Новините Днес.

Проверка по рама

Народ

Новините Днес

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ