9.8 C
София
събота, април 13, 2024

Октоподът ГЕРБ „засмуква“ 18 млн. лв. в Хасково, в схемата е бившият сервитьор Гриша Грозев (ДОКУМЕНТИ)

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Не бъди безразличен ! Сподели статията с твоите приятели

Октоподът „ГЕРБ“ се готви да засмуче 18 милиона лева в Хасково. Сивият кардинал Величко Минев се изправя срещу бившия сервитьор Гриша Грозев с чадър от ГЕРБ в битка кой да „усвои“ тлъста обществена поръчка за 18 милиона лева!

Началото:

Преди седмици aferahs.com гръмна, че в Хасково род кубинката на кмета от ГЕРБ Станислав Дечев предстои една от най-големите кражби за колосалните 18 000 000 лева с обществена поръчка за „Поддържане (превантивно, текущо и аварийно-възстановителни работи при аварийни ситуации), основен ремонт, рехабилитация и реконструкция на улици, тротоари и площадни пространства в Община Хасково и общински пътища стопанисвани от Община Хасково“.

При откриване на процедурата за поръчката е сключеното рамково споразумение със срок на действие от 48 месеца, т.е. 4 години. Стойността на рамковото споразумение е 15 милиона лева без ДДС или съответно 18 000 000 лв. с ДДС.

Проверка по рама

Смята се, че тази обществена поръчка ще бъде спечелена най-вероятно „ЕВРОПЪТ 2005“, нищо, че фирмата е разследвана от ОЛАФ…

Фактите:

Към настоящия момент 7 фирми и обединения са подали оферти с желание за усвояване на парите с тлъстата обществената поръчка. Според запознати източници автоматично можем да изключим 5 от фирмите, тъй като нямат капацитета и способностите да се впишат в хасковската схема за незаконно присвояване на обществени средства.

Като изключим пет от фирмите, остават две възможни. И сега внимавайте: две от подалите оферти фирми са – „ЕВРОПЪТ 2005“ с управители Кузман Кузманов и Величко Минев и „АБ“ АД с управители Нели Чолакова и Теодора Чолакова.

За първата фирма вече е ясно – доста хора в града са запознати с дейността на червения полковник и пипалата, които е пуснал – само да припомним, че Величко Минев е ментор на покойния Димчо Михалевски.

Интересно е второто дружество, подало оферта  – акционерно по своята същност с участие на множество фирми в него, които стават ясни от проверка в Търговския регистър, а човекът, който дърпа конците на всички, е Гриша Велчев Грозев.

Магазин за Акумулатори

Бивш сервитьор, издигнал се до висините на асфалтирането. Същия този Гриша Грозев възприема кмета-гербопитек Станислав Дечев, за свой подчинен. Двамата много често могат да бъдат видени заедно из хасковски заведения.

Именно Гриша Грозев нареди издигането на Пламен Лечев (в момента секретар на Община Хасково, за когото има данни, че е заловен с наркотици) от обикновен шофьор в същата тази „АБ“ АД до секретар на общината.

Ако има човек в Хасково, на когото Пламен Лечев безропотно ще изпълни всяко нареждане безвъзмездно, то това е Гриша Грозев.

Мълвата из общинските среди е, че самата обществена поръчка за 18 милиона е писана в офиса на Гриша Грозев и е подадена на Пламен Лечев само за публикуване и избиране на „правилната“ фирма, разбира се със знанието на кмета – Станислав Дечев.

ВНИМАНИЕ: Скоро можем да станем свидетели на сблъсък между Величко Минев и Гриша Грозев, което е признак за бъдещото разцепление на организирания картел в града.

P.S.

На снимката е Гриша Грозев и съпругата му, която изпълнява длъжността „Главен експерт“ в дирекция АКРРДС към Областна администрация – Хасково и необезпокоявано информира съпруга си за всичко което става там и то под носа на областния управител Минко Ангелов.

Пипала… Те са навсякъде…

И така, мафията си има и град… МАФИЯТА – ГЕРБ Хасково, на която  роднините и близките се назначават без конкурс на държавна работа – в някои случаи не е законно, а в други не е морално. Целият родово-приятелски кръг се назначава на ключови позиции, в общината. Техните фирми се разпореждат с обществените средства.

Видяхме с какви данъци ни обложиха през миналите 8 години, докато са на власт. Докара ни до данъчно робство и те все по-често получават т.н. герберски сандвич: суха филийка с асфалт и палмово листо за десерт. Заменихме турското робство с царско, царското с комунистическо, комунистическото с герберско.

Материалът Октоподът ГЕРБ „засмуква“ 18 млн. лв. в Хасково, в схемата е бившият сервитьор Гриша Грозев (ДОКУМЕНТИ) е публикуван за пръв път на Новините Днес.

Народ

Новините Днес

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ