14.7 C
София
неделя, април 14, 2024

Оръжейни сделки: Корнелия лъсва в „Магнитски“?

ПРОЧЕТИ СЪЩО


Корнелия Нинова ли е следващото знаково лице в списъка „Магнитски”? Тези слухове упорито вървят на жълтите павета през последните няколко дни. Ако се вярва на мълвата, именно заради силния стрес покрай тези слухове, Нинова закъса здравословно и се наложи спешно да бъде оперирана, четем в „Уикенд“.

Само преди три седмици разследващия журналист Христо Грозев заяви в интервю за „Свободна Европа”, че Киев разследва за корупция хора, свързани с БСП и с доставките на оръжие за Украйна. В разследването ставало дума за схеми, които са транснационални и включвали верига от посредници – България, Румъния, Полша, Словакия. „Организацията, която се нарича „Държавно бюро за разследване“ в Украйна, в момента води такова транснационално разследване за злоупотреби, което включва и България“, разкри Грозев.

В началото на войната на Русия в Украйна тогавашният министър на икономиката Корнелия Нинова твърдеше, че „България не е доставила и един патрон на Украйна”. Впоследствие министър-председателят към онзи момент Кирил Петков информира, че България е изнасяла оръжие за Украйна, но индиректно – чрез фирми посредници.

Въпросното украинско разследване със сигурност е споделено с партньорските американски служби. И ако Нинова и хора от близкия й кръг са замесени в цитираните далавери, то лидерът на БСП наистина има за какво да се притеснява, коментират в политическите среди.

Материалът Оръжейни сделки: Корнелия лъсва в „Магнитски“? е публикуван за пръв път на Narod.bg.

Проверка по рамаSource link

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ