4.8 C
София
четвъртък, март 30, 2023

ОТВРАТ: Нова порция ГЕРБ простотии в НС – ордата на Бойко сипе вулгаризми от трибуната

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Не бъди безразличен ! Сподели статията с твоите приятели

Депутатите сякаш са влезли в състезание кой може да се държи по-грубо и просташки. Така поне изглежда по вулгарната сцена, която се разигра в пленарната зала днес, докато депутатите обсъждаха промени в Наказателно-процесуалния кодекс.
Началото на поредната ГЕРБ простотия положи Георг Георгиев – експредседател на младежкото ГЕРБ и бивш зам.-министър на външните работи, а сега член на Народното събрание. Макар и да не е юрист, гербопитекът излезе да репликира говорилия преди него по наказателните закони Бойко Рашков от ПП.

Георгиев изсипа всички нападки, които герберите повтарят нескончаемо срещу ПП през последните месеци – за връзки с криптомилионери и газови посредници, обвързани с Русия. И изведнъж заговори за „чекиджийския период“ на Рашков в МВР. Уточни, че никого не искал да обиди, защото имал предвид „чекистки“, което звучеше откровено нелепо.
По грубост реши да се съревновава с него отцепникът от ИТН Радостин Василев, който се премести в ПП. Той постави на трибуната чифт пластмасови ръце. „Тези две ръце съм ги донесъл за г-н Георгиев. Отдавна съм му ги купил. Той има афинитет към ръцете. Те ще му свършат работа, според нуждите му, защото неговите основни експертни умения са в това да целува ръце“, обяви Василев. Така намекна за такъв жест на герберския депутат към вожда му Бойко Борисов.

От редиците на ГЕРБ-СДС се понесоха недоволни викове, най-вече към председателя на парламента Вежди Рашидов, който им е съпартиец. „Това ли? Това са ръчички. Ще си ги вземе човека“, объркано обясняваше Рашидов. После се обърна към Василев с предупреждението: „Престанете да внасяте декорации и гумени ръчички. Защото ще принудите ГЕРБ да ви носят други пластмасови играчки.“
По този начин напомни и как наскоро депутатът от ПП Искрен Митев донесе на трибуната кошче за боклук, в което прикани герберите да хвърлят едно свое предложение. Накрая Рашидов прикани депутатите, ако искат да се забавляват, да се върнат в детската градина.

Проверка по рама

Рашков реши да отвърне на удара в стила на Георгиев. Той го посъветва да не си мисли, че като е отгледал брада, че няма да го разпознаят на снимките, на които целува ръка на Борисов.
Това провокира Маноил Манев от ГЕРБ-СДС, известен с острия си език, да изскочи на трибуната. Той припомни думи на Рашков от по-рано, че предпочита да е комунистически следовател, отколкото комунистически пожарникар. Това беше намек на Рашков за Бойко Борисов, който по времето на народната република е упражнявал тази професия. Манев заяви, че Рашков, като е признал, че предпочита да е комунист, трябва едва ли не да попадне под ударите на закона, обявяващ комунистичесия режим за престъпен.

В същия дух заговори и съпартиецът му Радомир чолаков, който оглавява парламентарната правна комисия. Той се похвали с дълги години, прекарани в Германия, където се провела лустрация на бившите комунисти, а Рашков обяви за пример, че ПП не била готова за демокрация. В отговор ексшефът на МВР посъветва герберите да се обърнат по въпросите за комунизма към партийния си вожд, който е бивш член на БКП.

Замесването на името на Борисов накара водачът на герберската орда в НС Десислава Атанасова да се намеси. Тя обаче се нахвърли върху Рашидов, че е изпуснал от контрол залата. Не пропусна и депутата от ПП. „Ако си говорим за комунистическия режим, вие г-н Рашков, сте най-яркото доказателство, че той още съществува! … Нямам нужда от подобни излияния на глупости, които могат да се родят само в една комунистическа глава!“, изкрещя тя към него.
Георг Георгиев най-накрая се реши да се извини от трибуната. Но отново обясни, че искал да каже „ченгеджийски и чекистки“, и само допуснал грешка на езика. А водачът на БСП Корнелия Нинова влезе в ролята на отговорен и опитен парламентарист, като изтъкна пред колегите си, че само престъпността печели от вулгарните сценки.

Материалът ОТВРАТ: Нова порция ГЕРБ простотии в НС – ордата на Бойко сипе вулгаризми от трибуната е публикуван за пръв път на Новините Днес.

Магазин за Акумулатори

Народ

Новините Днес
Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ