18.3 C
София
събота, септември 23, 2023

ПАК СКАНДАЛ: Министерша от ДБ изпраска незаконна вила в Синеморец (ПОДРОБНОСТИ)

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Не бъди безразличен ! Сподели статията с твоите приятели

Илина Найденова, съпруга на зам.-министъра на регионалното развитие Николай Найденов, притежава незаконна вила в Синеморец, съобщиха за ПИК източници от РДНСК – Бургас. Самият Найденов е с ресор ДНСК , което е още по-скандално, защото изпада в конфликт на интереси. Затова КПКОНПИ и прокуратурата трябва да проверят случая.
Имотът в Синеморец е купен от Илина Найденова на 4 ноември 2022 г. Преди това е бил на Величка Ковачева, показва справка в регистрите. В нотариалния акт са описани и незаконните обекти, както и разрешението за поставяне на преместваем обект, което е с изтекъл срок.

Първоначално разрешението за поставяне на преместваем обект – два броя битови контейнери, е издадено на 4 март 2010 г.
През миналата година е съставен констативен протокол от община Царево, с който е установено, че в имота са разположени 2 броя битови контейнери и изградени към тях дървени навеси, като мястото се ползва за туризъм под името “Вила Ведрина“. Протоколът е изпратен на Величка Ковачева.

На 3 октомври 2022 г. е съставен нов констативен протокол, с който е установено нарушението – в имота са поставени 2 броя контейнери с изградени дървени навеси. За обектите няма издадено разрешение за поставяне. Актът е съставен в отсъствието на собственичката, като е изпратен на нея, но не го е получила. Той е пуснат до Столична община за връчване на Ковачева, но е върнат отговор , че Ковачева отказва да го получи.
След закупуването на имота от Илина Найденова, е изпратено запитване дали тя е лицето, поставило контейнерите. В отговор до общината, тя посочва, че го е закупила с въпросните обекти. Вследствие на това е издадена заповед за премахване на преместваемите обекти. До момента обаче Найденова не е премахнала т.нар. вила “Ведрина“. Очаква се и становището на Община Царево.

Проверка по рама

Зам.-министър Найденов е от “Демократична България“, а самата Найденова пък е зелен активист и подкрепя “Зелено движение“. Той е дългогодишен преподавател в Университета по архитектура, строителство и геодезия по картография и ГИС. Има професионален опит в инвестиционното проектиране и устройственото планиране. По образование е инженер-геодезист, доктор по научната специалност „Картография“ в УАСГ.
Материалът ПАК СКАНДАЛ: Министерша от ДБ изпраска незаконна вила в Синеморец (ПОДРОБНОСТИ) е публикуван за пръв път на Новините Днес.

Народ

Новините Днес
Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ