33.4 C
София
петък, юли 19, 2024

ПАК СКАНДАЛ: Политиците се хванаха за гушите кой да „усвои“ 1,2 млрд. лева

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Не бъди безразличен ! Сподели статията с твоите приятели

Позволете да направя една прогноза, че този бюджет ще бъде сериозно коригиран между първо и второ четене. От парламента ще излезе нещо много по-различно от това, което Асен Василев внася“, вещае лидерът на БСП Корнелия Нинова пред журналисти в Русе.

“Управляващото мнозинство е разделено по темата за бюджета, което е много опасно. Поставя под риск приемането му. Обръщам внимание към нещо, което не се коментира публично: бюджетът беше отхвърлен в ключови комисии с гласовете на ГЕРБ. В икономическа, транспортна, вътрешна и комисия по отбраната. Това не си спомням скоро да се е случвало, управляващите да не могат да си прекарат бюджета”, разкри лидерът на БСП.

Нинова обясни, че управляващата коалиция са се хванали за гушите заради 1,2 млрд. лв. в енергетиката – как да ги разпределят, кой да ги управлява, как да се използват.

“Както знаете, Асен Василев предлага тези пари от БЕХ да се вземат в държавния бюджет като дивидент, ГЕРБ са против, може би защото Василев иска държавата да ги управлява, а ГЕРБ си пазят лобито в енергетиката“, каза лидерът на социалистите и изрази своето притеснение от опасностите, които крият разправиите между ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС.

Проверка по рама

Според нея те може да доведат до плаващи мнозинства, които не дават никаква стабилност.

“Държа да кажа, как ще гласува БСП. Ние няма да подкрепим бюджета, защото смятаме, че е антисоциален и не отговаря на очакванията на икономиката и за компенсация на доходите. Между първо и второ четене, ще внесем предложение минималната работна заплата за 500 хил. работещи да стане 50% от средната за страната. Още от първи юли, а не от другата година”, заяви Нинова.

“Ще апелирам към ПП да изпълнят част от тези ангажименти, които бяхме разписали в общата си програма, когато управлявахме заедно, с които те се съгласяваха.

Неща като безплатни лекарства за деца до 14 години, увеличаване на детските, майчинството, както и преразглеждане на размера на вдовишките добавки за пенсии, еднакъв коефициент за всички пенсионери за една година прослужено време”, направи си самореклама червената лидерка.

Материалът ПАК СКАНДАЛ: Политиците се хванаха за гушите кой да „усвои“ 1,2 млрд. лева е публикуван за пръв път на Новините Днес.

Народ

Магазин за Акумулатори

Новините Днес

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ