19.6 C
София
понеделник, септември 25, 2023

ПАК СКАНДАЛ: Политиците се хванаха за гушите кой да „усвои“ 1,2 млрд. лева

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Не бъди безразличен ! Сподели статията с твоите приятели

Позволете да направя една прогноза, че този бюджет ще бъде сериозно коригиран между първо и второ четене. От парламента ще излезе нещо много по-различно от това, което Асен Василев внася“, вещае лидерът на БСП Корнелия Нинова пред журналисти в Русе.
“Управляващото мнозинство е разделено по темата за бюджета, което е много опасно. Поставя под риск приемането му. Обръщам внимание към нещо, което не се коментира публично: бюджетът беше отхвърлен в ключови комисии с гласовете на ГЕРБ. В икономическа, транспортна, вътрешна и комисия по отбраната. Това не си спомням скоро да се е случвало, управляващите да не могат да си прекарат бюджета”, разкри лидерът на БСП.

Нинова обясни, че управляващата коалиция са се хванали за гушите заради 1,2 млрд. лв. в енергетиката – как да ги разпределят, кой да ги управлява, как да се използват.
“Както знаете, Асен Василев предлага тези пари от БЕХ да се вземат в държавния бюджет като дивидент, ГЕРБ са против, може би защото Василев иска държавата да ги управлява, а ГЕРБ си пазят лобито в енергетиката“, каза лидерът на социалистите и изрази своето притеснение от опасностите, които крият разправиите между ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС.

Според нея те може да доведат до плаващи мнозинства, които не дават никаква стабилност.
“Държа да кажа, как ще гласува БСП. Ние няма да подкрепим бюджета, защото смятаме, че е антисоциален и не отговаря на очакванията на икономиката и за компенсация на доходите. Между първо и второ четене, ще внесем предложение минималната работна заплата за 500 хил. работещи да стане 50% от средната за страната. Още от първи юли, а не от другата година”, заяви Нинова.

Проверка по рама

“Ще апелирам към ПП да изпълнят част от тези ангажименти, които бяхме разписали в общата си програма, когато управлявахме заедно, с които те се съгласяваха.
Неща като безплатни лекарства за деца до 14 години, увеличаване на детските, майчинството, както и преразглеждане на размера на вдовишките добавки за пенсии, еднакъв коефициент за всички пенсионери за една година прослужено време”, направи си самореклама червената лидерка.

Материалът ПАК СКАНДАЛ: Политиците се хванаха за гушите кой да „усвои“ 1,2 млрд. лева е публикуван за пръв път на Новините Днес.

Народ

Новините Днес
Магазин за Акумулатори

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ