19.8 C
София
петък, май 24, 2024

ПЪЛНО БЕЗОБРАЗИЕ В Narod.bg! Подател на сигнал за плагиатство срещу ректора на УНСС пребит от наемен бияч

ПРОЧЕТИ СЪЩО


Подател на сигнал за плагиатство срещу ректора на УНСС проф. Димитър Димитров е бил пребит, алармира читател на Narod.bg.

„Подателят е бил пребит наскоро от наемен бияч и се страхува за живота си“, споделя източникът ни. 

От няколко години в общественото пространство се знае, че в просветното министерство има подадени сигнали за плагиатство срещу проф. Димитър Димитров. Които обаче, незнайно защо, още не са разгледани. 

Вчера ви разказахме, че в редакцията на Narod.bg бе получен доклад до министъра на образованието и науката проф. Галин Цоков от Комисията по академична етика (КАЕ) към МОН. В доклада се посочва, че Комисията е уличила проф. Светла Цветкова от Катедра „Икономика на транспорта и енергетиката“ към УНСС в плагиатство, но въпреки това е под чадъра на ректора проф. Димитър Димитров, защото се оказала близка приятелка на негова интимна тръпка.

Днес получихме и нов коментар по темата, в който се разкриват нови гнусни подробности от академичния живот. Според източника ни в научните среди масово се преписва от собствените работи – дисертации, повтарят статии, а после по тях се издават монографии.

Ето и пълния текст:

„С огромно съжаление разбирам, че от ръководството на УНСС са прикрити два сигнал за плагиатство, единият срещу ректора. Жалко! Защо в СУ Комисията по академична етика разглежда сигнали за плагиатство, а тази в УНСС – не? Защо и в УНСС се прикриват сигнали за плагиатство и автоплагиатство за приближени до ръководството?

Всички сигнали трябва да се разглеждат, даже и тези срещу ректорското, деканските и катедрените ръководство. Автоплагиатството е в основата на растежа на много преподаватели в УНСС. В УНСС е пълно с монографии, които повтарят дисертациите и статии, които повтарят публикации на авторите, представяни в други конкурси. Защо се допуска това? Трябва ли някой да стане кандидат за министър, за да са разкрият тези въпроси?“

Материалът ПЪЛНО БЕЗОБРАЗИЕ В Narod.bg! Подател на сигнал за плагиатство срещу ректора на УНСС пребит от наемен бияч е публикуван за пръв път на Narod.bg.Source link

Магазин за Акумулатори

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ