12.1 C
София
четвъртък, май 23, 2024

СИГНАЛ ДО Narod.bg: Дрогата и автоджамбазите в Костинброд с чадър от „топ ченгето“ Георги Калайджиев?

ПРОЧЕТИ СЪЩО


Зам.-директорът на ОДМВР – София Георги Калайджиев, осветен от Narod.bg като близък приятел до изгонения от поста главен секретар на МВР Живко Коцев, осигурявал чадър и над дрогата и автоджамбазите в Костинброд, говори се в криминалните среди.

Калайджиев, който е родом от Свиленград, освен покровител на каналите за нелегални мигранти, лъсна в чисто нова схема. „Топ ченгето“, както обича да се самоопределя самият той, осигурявал коридор на автоджамбазите в района на Костинброд, за което районно отговаряше като началник, назначен от Бойко Рашков, твърдят запознати.

От криминалните среди обаче изревали от него, тъй като Георги Калайджиев започнал да вдига комисионната за „такса спокойствие“ с всеки следващ случай.

Проверка по рама

Говори се, че ченгето заработвало добри бонуси само да осигури безпроблемно преминаване на противозаконно отнетите автомобили през международния път 2-81 и на територията на община Костинброд. С колите било по-лесно да се премине, но камионите в повечето случаи били скривани в местността на село Балша, след което собствениците били изнудвани за 5-цифрени суми, за да им ги върнат, разкриват схемата запознати.

Твърди се, че основните поръчки Георги Калайджиев изпълнявал на Ванко от с. Волуяк и небезизвестен местен килър с прякора Будин, който в миналото е бил дясната ръка на Йоско Костинбродския – Безденски.

В МВР средите се питат как е възможно Георги Калайджиев, който беше шеф на граничните полицаи в Елхово от 2015-2021 г., да продължава да е висш служител в системата. Отговорът идва от криминалния контингент и той е, че зам.-директорът на ОДМВР – София „има връзки“.

Материалът СИГНАЛ ДО Narod.bg: Дрогата и автоджамбазите в Костинброд с чадър от „топ ченгето“ Георги Калайджиев? е публикуван за пръв път на Narod.bg.Source link

Магазин за Акумулатори

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ