19.8 C
София
събота, май 18, 2024

Партийци псуват Кирил и Асен: Скандалната Султанка Петрова стана лице на ПП

ПРОЧЕТИ СЪЩО


„Продължаваме промяната” сякаш умишлено се старае да генерира максимален брой скандали в редиците си покрай вота. Последните изцепки са водаческите места на партията за вота на 9 юни, разузна „Уикенд”. Най-потресаваща за актива на партията се оказала водачката на формацията в Сливен – бившият зам.-социален министър от кабинета на Бойко Борисов – Султанка Петрова.

61-годишната баш патриотка напуснала тихомълком редиците на Валери Симеонов и се озовала незнайно как на първо място в Сливен, втрещени са от дъното на душата си активисти на ПП. Петрова се прочу като управничка единствено с безобразни скандали и конфликти на интереси, а накрая се оказа и замесена в смъртта на работник в Партийния дом, припомнят разтреперани активисти на „Продължаваме промяната”.

Султанка, чийто съпруг е от милиционерската школа, бе замесена в скандалния случай със смъртта на служителя Даниел Тасев в Партийния дом през юли 2018 г. Тогава, в шахта до Народното събрание бе намерено тялото на 25-годишния мъж, който работил охрана за фирмата, която пазеше преустройването на бившия Партиен дом в тогавашната бъдеща сграда на Народното събрание.

Оказва се, че съдружник във фирмата е заместник-министърът на труда и социалната политика Султанка Петрова, която бе и депутат от Патриотичния фронт, а собственик е зет й. Пет години прокуратурата се занимава с участието на Султанка в скандалната смърт на служителя, а миналата година техническият ръководител на ремонта е привлечен окончателно като обвиняем заради трагедията. Петрова се отървава от съдебно преследване, но скандалът не утихва.

От „Продължаваме промяната” са в шок, че бившата патриотка е водач на листата им в Сливен, а петното от скандала щяло да се лепне на тях. Активисти от партията на Кирил Петков и Асен Василев припомниха и друго – съпругът на Петрова – Петю, бе длъжник на НАП, а дълговете заради неплатени данъци му възлизаха на близо 90 000 лева. Четири дни след като медиите огласиха борчовете, Петю Петров се разплати с държавата.

Проверка по рама

Първоначално от приходната агенция огласиха, че половинката на Султанка дължи близо 890 бона на държавата, ала след това се оказа, че сумата е 90 хилядарки. Султанка Петрова се наложи да влиза в обяснителен режим и заради разследване за конфликт на интереси заради фирмата на зет си, ала КПОНПИ очаквано не откри такъв, докато фурията бе на власт в социалното министерство.

Докато сливенският актив на ПП се тресе от гняв заради новата си водачка, из цялата страна пък „Продължаваме Промяната” се тресе заради други наместени за първи в листите. Масово активисти напускат демонстративно партията заради несправедливи по думите им подредби на местата за депутати.

Пръв си тръгна бургаският лидер Константин Бачийски, тъй като му бе обявено, че ще е последен в листата за морския град. Последва го и Росен Костурков, който се възмутил от реденето в Пловдив-област. На ръба да си тръгне омерзен е и един от най-смислените депутати на ПП – Иван Белчев от Русе, след като Кирил Петков намърдал за водач Мартин Димитров.

„Промяната” са на ръба да вземат и един мандат от дунавския град, а Белчев се надявал да е пръв, тъй като Димитров по традиция се монтира в столичния 23-МИР. Поставянето му в Русе потресло местния актив на партията, който харесва Белчев, но заради Мартин Димитров депутатът нямало да види нов мандат, вбесени са русенци.

Същата ситуация се разиграва и с икономиста и депутат Искрен Митев, който заради подреждането на местата за парламент се разгневил и теглил сочна ругатня, разкриват депутати, и избрал да се състезава само за Брюксел.

Материалът Партийци псуват Кирил и Асен: Скандалната Султанка Петрова стана лице на ПП е публикуван за пръв път на Narod.bg.

Магазин за АкумулаториSource link

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ