2.6 C
София
четвъртък, декември 7, 2023

Първа стъкмистика: Братът на Любо Пъпката подреди ТОП 5 на кандидатите за София

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Не бъди безразличен ! Сподели статията с твоите приятели

Най-високо доверие за кмет на София има Васил Терзиев с 33,8%, следван от Антон Хекимян с 23,7% и Ваня Григорова с 13,8 %. Това твърди братът на скандалния медиен бос Любомир Павлов – Любо Пъпката –  Юлий Павлов, който го играе директор на Центъра за анализи и маркетинг, на пресконференция „Електорални нагласи в София на старта на предизборната кампания“ в Националния пресклуб на БТА. Той представи резултатите от социологическото проучване на същата тема.
Както първо Новините Днес съобщи, социология за вътрешна употреба сочи, че кметът на София ще се избере на втори тур, на който се очаква партийте да подкрепят кандидата на ГЕРБ Антон Хекимян, а не аутсайдера от ПП Васил Терзиев.

Юлий Павлов

Проучването е проведено в периода 30 септември – 3 октомври от Центъра за анализи и маркетинг между 1003 пълнолетни граждани на София чрез метода пряко стандартно интервю – „лице в лице“.
На четвърто място за кмет на София се нарежда Деян Николов с 10,2% подкрепа, на пето Вили Лилков с 4,6%, следван от Ивайло Вълчев с 3%. Опцията „Не подкрепям никого“ са посочили 2,6% от респондентите, а тези, които не са решили дали и за кого ще гласуват са 3,2%, съгласно данните на проучването.

Близо 46% са решили за кого да гласуват на местните избори, 10% са заявили, че ще гласуват, но не са решили за кого; 15,8% не са решили за кого да гласуват, а около 28 % казват, че по-скоро няма да гласуват, обясни Павлов.
При балотаж, сред вероятните гласуващи около 45,2% са за Васил Терзиев на първи тур, следват 55,7% на втори. За Антон Хекимян процентите за първи тур са 32,7, а за втори 40,3%. Нерешилите да гласуват са 6,7% , а заявилите, че няма да гласуват са 12,1%, сочат данните от проучването.

Проверка по рама

Материалът Първа стъкмистика: Братът на Любо Пъпката подреди ТОП 5 на кандидатите за София е публикуван за пръв път на Новините Днес.
Народ

Новините Днес

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ