0.6 C
София
сряда, март 29, 2023

Първо в Новините Днес: Брендо е тук!

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Не бъди безразличен ! Сподели статията с твоите приятели

Един от големите босове с международен авторитет Евелин Банев – Брендо е в България! Брилянтен източник на Новините Днес от МВР разкри ексклузивно, че издирваният от Интерпол добре облечен бизнесмен е влязъл у нас от Турция вчера, 28 февруари.
Според наличната информация Брендо е преминал границата с украински паспорт зад волана на джип тойтота с украинска регистрация. Не е тайна, че Евелин Банев разполага с няколко чужди паспорта. Сред тях фигурирали и два украински – единият истински, другият фалшив с името на Виктор Краич.

Всичко това стана ясно през 2021-а, когато българинът беше арестуван в Киев. На 6 септември след 5 г. издирване с Интерпол Банев бе спипан от украински милиционери. Съдът в Украйна го задържа за 20 дни, но после нашенецът беше освободен, защото междувременно станал украински гражданин.
През юни 2022-а пък Софийският апелативен съд окончателно отхвърли искането на Брендо да изтърпява в България двете ефективните присъди за наркотрафик в чужбина. Биг босът има 20-годишна присъда за наркотрафик, произнесена в Италия, 10-годишна, дадена от румънски съд, както и 6-годишна присъда в България за пране на пари.

Искането на Банев да излежава присъдите си тук може да се допусне, ако той се намира на територията на страна-членка на ЕС, тъй като е свързано с налагане на ефективни присъди в рамките на тези страни.
Брендо се укрива от българските след произнесената 6-годишна ефективна присъда срещу него през 2018 г. Той бе обявен за общодържавно издирване, а впоследствие спрямо него е издадена Европейска заповед за арест. Обявен е за издирване с червената бюлетина на Интерпол.

Проверка по рама

В крайна сметка Софийският апелативен съд постановява, че ако той влезе на територията на България, трябва да бъде арестуван и да излежи първо българската присъда.
Материалът Първо в Новините Днес: Брендо е тук! е публикуван за пръв път на Новините Днес.

Народ

Новините Днес
Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ