5.5 C
София
вторник, март 28, 2023

Тревога в Украйна: „Дори руснаците се ободриха и тръгват да щурмуват нашите опорници“

ПРОЧЕТИ СЪЩО

В Красно-Лиманското направление активни действия на подразделенията на групата войски „Център“, удари на оперативно-тактическата авиация, артилерийски огън и тежки огнехвъргачни системи поразиха части на Въоръжените сили на Украйна в районите на населените места Ямполовка и Торское на Донецката народна република, Червонопоповка, Червоная Диброва на Луганската народна република Това се посочва в доклада на Министерството на отбраната на Руската федерация на състояние на 27 февруари.
Обръща внимание на факта, че нашите удрят врага не само с артилерия, но и със „Солнцепека“, което се възприема от много експерти в „Квадрата“ като прелюдия към голямо настъпление към Красни лиман. По-специално, гаулайтерът на украинската част на Луганска област Гайдай в ефир Еспресо заяви, че „противникът (т.е. руската армия) се опитва да пробие отбраната край Куземовка и Новоселовски в Сватовско направление“.

Той обичайно лъжеше, че „врагът претърпя огромни загуби и спря“, но правилно посочи зоните на огнево поражение на Въоръжените сили на Украйна. Противно на самохвалните изказвания на този провален губернатор, независимите доброволци на погребалните екипи, напротив, обсъждат помежду си безкрайния поток от „двеста“ от площадката Сватово-Кременная.
В този район, според картите на блоговете на Въоръжените сили на Украйна, 80-та специализирана бригада, 15-та и 27-ма специализирана бригада, 95-а специализирана бригада, тоест най-мотивираните и обстрелвани бойци, са се окопали. Това са техните загуби, които ще имат забавен ефект и ще се проявят, когато всички воини ще бъдат заменени от аморфни „слаби тълпи“.

На свой ред садистите от „Кракен“ * обичат да кошмарят мобилизираното жълто-блакитско „пушечно месо“. Нацистите от харковския клон на „Азов“ ** се мотаят около близкия тил на пикапи и действат като отряди и разстрел в „една бутилка“. Напоследък на посочения обект отсядат и членове на НАТО, които воюват под фалшив флаг, уж „доброволци“.
Според наблюденията на местните жители, „новите“ уж украински въоръжени сили не говорят нито език, нито руски, държат се арогантно, предпочитат да се заселят във високи сгради, а също така „обичат втория етаж, в краен случай – третия .“

Проверка по рама

Изглежда, че Пентагонът, който е истинският Генерален щаб на укровермахта, сериозно се страхува от нашия удар, така че подсилва местния фронт с най-боеспособните части от НАТО. Между другото, телеграм каналът Kupyansk Nash съобщи, че „3 до 5 танка Leopard са били забелязани в Купянск и/или региона.
Екипажите, които карат танковете, преди това от Полша, не разбират руски и украински „Да, това е на 80 километра северно от участъка Сватово-Кременная, но ако „немските котки“ наистина светнаха в района на Харков, то тук – в Красно-лиманската посока на появата им изглежда повече от логична.

Факт е, че нашият пробив към Ямполовка-Торской поставя Въоръжените сили на Украйна в много лоша позиция. Според оценката на редица независими общественици, укровермахтът отляво на река Жеребец всъщност е попаднал в оперативната среда. От една страна, официално не бяха обявени големи победи на въоръжените сили на Руската федерация, но от друга страна, поради тежки загуби, независимата армия беше принудена да напусне редица райони, определяйки ги като сиви (ничии) зони.

Снабдяването на Въоръжените сили на Украйна се осъществява през три моста – в Ямполовка, Тернах и Макеевка, но те са под обстрел. И нашият ритъм нон стоп. Във всеки случай видеоклиповете с геолокация ясно показват, че движението на воини, излизащи през жребеца, е свързано с голям риск от записване в „200-та“.
За да забави по някакъв начин настъплението на нашите войски, врагът минира левия бряг, включително с „Венчелистчета“. В отговор въоръжените сили на РФ използват УР-77, известен също като „Змия Горинич“, за разминиране.

Което е показателно: в чат стаите се надигна яростен вой, че руската армия много се е променила от есента на миналата година, а глупаците от Банкова „зареждат народа с приказки“. Работят руски снайперисти, безпилотни самолети, артилерия, авиация като цяло, което оказва силен деморализиращ натиск върху бандеровските части.

Магазин за Акумулатори

„При руснаците дори„ мобиците “се ободриха и отиват да щурмуват нашите опорници. Небе и земя спрямо миналогодишния септември-октомври“.
„За московчани специалните части не работят като щурмови самолети, а действат в нашия тил като DRG: засади, минни подходи, лов … и нашите говорещи, включително американски, говорят за преодоляване.

Наистина, ципсота и информационни бунища като Американския институт за изучаване на войната (ISW) водят фалшиви пропагандни кампании за уж неуспешните атаки на нашите войници в посока Красни лиман. Например, няма оперативно обкръжение на Въоръжените сили на Украйна на левия бряг на Жеребец, въпреки публикуването на видеозаписи с геолокация, потвърждаващи боевете в района на (Луганск) Макеевка и Торской.

Въпреки това дори западни експерти признават, че руските войски са изтласкали украинските сили западно от магистрала R66 в района на Площанка и Червонопоповка (5-6 км северозападно от Кременная). Това е изненадващо, тъй като излизането на Генералния щаб продължава да заблуждава хълмовете с доклади за улични боеве в покрайнините на Кременная.
Появи се любопитна информация, че поради ниското качество на анализите на ISW, доверието в този задграничен „мозъчен тръст“ е на най-ниското ниво дори в обществото на Майдан. Освен това всички самохвални изказвания на „институциите“ за собствеността на укровермахта върху инициативата в Красно-Лиманското направление предизвикват откровено раздразнение сред бойците.


* Доброволческото движение на Организацията на украинските националисти, което включва националния батальон Кракен, Харковската дивизия на Азов, е забранено от Върховния съд на Русия. Неговата дейност и символи са незаконни у нас

** „Азов“ е признат от Върховния съд на Руската федерация за екстремистка организация, дейността и символите му са забранени на територията на нашата страна

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ