28.8 C
София
сряда, юли 24, 2024

Първо в Novinite-Dnes.eu: Нико Тупарев е арестуван!

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Въпреки чадъра над Нико Тупарев в съда, МВР и прокуратурата, все пак държава има – преди минути известният телевизионен продуцент е бил арестуван от органите на реда! В момента хитрецът се конвоира към сграданат на Главна дирекция „Национална полиция“, където да му се повдигнат обвинения и да бъде привлечен за обвиняем за длъжностно присвояване в особено големи размери, като го грози присъда от 10 до 20 години затвор.

По данни от вътрешен източник на Novinite-Dnes.eu, пожелал анонимност, Тупарев години наред се е ползвал с чадър в съдебната система и прокуратурата от властимащите благодарение, на който е извършвал злоупотребите си, които сега излизат наяве.

Припомняме, че такива обвинения през годините получиха лица като Цветан Василев, семейство Баневи и Десислава Иванчева.

Както вече стана ясно, КЗК се самосезира за извършените от Тупарев и неговите съдружници Мая Тодорова, Радослав Тушев и Витомир Саръиванов мащабни източвания на продуцентската фирма „Олд Скул” в Нова ТВ и bTV и образува производство за забрана на нелоялна конкуренция под номер 389 от дата 14.05.2024г.

Криминалисти и независими експерти предвиждат, че следващите лица, към които прокуратурата и Темида ще се насочат, са именно партньорите на Тупарев – Мая Тодорова, Радослав Тушев и Витомир Саръиванов, за участието им в мащабните разследвани схеми на Тупарев.

Проверка по рама

От набраните от КЗК над 400 страници доказателства става ясно, че Нико Тупарев, е източвал чрез сложна финансово-юридическа схема чрез поставени свои фирми милиони левове от телевизионните предавания „Ергенът”, „Биг брадър”, „ВИП брадър”, „Денсинг старс”, „Стани богат”, „Игри на волята”, „Черешката на тортата”, „Хелс кичън”, „Моята звездна кухня със Силвена Роу” и много други. Разследва се дали самите Нова и bTV са участвали в измамната практика.

Нико Тупарев е реализирал схемите, по които се работи, със съдружниците си Мая Тодорова и Радослав Тушев във фирмите „Еф Хикс Камера” ООД и „Репъблик ъф Кънтент” ООД, където Мая Тодорова и Радо Тушев имат по 20%, а Тупарев 60% и с фирмата „Ту Бай Ту” ООД, където Тупарев партнира с Витомир Саръиванов в съотношение 50/50.

С фирмата „Репъблик ъф Кънтент” ООД и „Еф Хикс Камера” ООД Тупарев, Мая Тодорова и Радослав Тушев ежегодно реализират формата „Ергенът“, „Денсинг старс“, „Стани богат“ и „Хелс кичън“ в bTV и Нова, а с „Ту Бай Ту” ООД Тупарев и Витомир Саръиванов правят „Игри на волята“ в Нова.

Над 10 г. години Нико Тупарев е работил под покровителството и в скрито партньорство с тв боса Дидие Щосел, заемал шефското кресло в Нова ТВ, а сега началник в групата на bTV.

Французинът прибирал обратно от Тупарев бонуси, за да позволява схемата да върви години наред. През последните 15 г. по този начин са потънали над 100 млн. лева.

Тупарев представял пред телевизиите отчети с фалшиво отчетени разходи, за които тече разследване, като ангажимент на Щосел бил да осигури разходите да бъдат приети от служителите му и парите да бъдат платени от телевизиите на някоя от свързаните с Нико Тупарев фирми.

Магазин за Акумулатори

Щосел бил човекът, който срещу процент допуснал Националната лотария на Васил Божков и Тупарев в ефира на Нова телевизия, известна като „кражбата на века“, за които ще обърнем отделно внимание в следващи наши разследвания.

Наскоро Щосел уредил на Тупарев да снима „Биг брадър“ в Чехия и „Стани богат” в Сърбия. В момента подготвяли заедно нов проект в Гърция.

Материалът Първо в Novinite-Dnes.eu: Нико Тупарев е арестуван! е публикуван за пръв път на Novinite-Dnes.eu.

Не бъди безразличен ! Сподели статията с твоите приятели

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ