9.8 C
София
събота, април 13, 2024

Първото нещо, което видиш разкрива най-голямата ти сила

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Психобиологът и носител на Нобелова награда Роджър Спъри установява, че двете полукълба на мозъка – лявото и дясното, функционират по различен, а начин мисленето ни зависи от това коя страна е доминираща. Въз основа на изследванията му има многобройни тестове, които могат да определят процеса ни на мислене и личностните ни черти.

И тъй като много обичаме, а и се забавляваме искрено на тестовете, днес ти предлагаме един доста интересен, за да ти помогнем да анализираш поведението си и да научиш повече за себе си.

А сега погледни бързо снимката:

Какво видя първо?

Глава на тигър

Проверка по рама

Ако си видяла първо нея, лявото полукълбо на мозъка ти е по-активно от дясното. Ти си аналитичен и организиран човек, много ориентиран към целите си. Когато си изправена пред проблем, си склонна да бъдеш логична и обективна.

Понякога обаче, защото знаеш, че решението, което си взела, е направено след много мислене, си склонна да бъдеш категорична. Затова е препоръчително да чуеш мнението на другите и да го имаш предвид. Помни, че с малко смирение ще изминеш дълъг път.

Твоите личностни черти:

Планиране: Внимателно планираш нещата, имаш списък със задачи.

Прецизност: Имаш ясни цели, те са като обица на ухото ти и си наясно с начина, по който трябва да ги постигнеш.

Рационалност: Емоциите и чувствата не пречат на постигането на целите ти.

Магазин за Акумулатори

Логика: Имаш склонност към математиката, научните и последователни идеи.

Реалистичност: Твоят свят е много реален. В него няма място за приказки и фантастика. Колкото и високи да изглеждат целите ти на останалите, знаеш, че те са реалистични и постижими.

Висяща маймунка

Ако си забелязала първо нея, дясното полукълбо на мозъка ти е по-активно. Ти си човек на творчеството, който е пълен с иновативни идеи. Когато се сблъскаш с проблем, разчиташ повече на интуицията си (която по-често не е правилна), отколкото на критичното мислене.

Знаеш много добре, че всяка стъпка, която предприемаш в живота си, е урок за теб и че дори загубата е стъпка към постигането на целите. За теб пътуването е по-важно от целта. Тъй като си мечтателка, често се губиш в собствената си мечта. Важно е да си наясно с реалността от време на време и да отделяш малко повече внимание на света около себе си.

Твоите личностни черти:

Импулсивност: Правиш нещата спонтанно и често не се вписваш в „кутията”.

Емоционалност: Интересуваш се живо от много неща. Прекарваш времето си, размишлявайки и действаш, разбира се, въз основа на чувствата си.

Креативност и артистичност: Добра си в областта на музиката, изкуствата и други творчески дисциплини.

Интуитивност: Не си правиш списък със задачи и не следваш правила. Решаваш проблемите си интуитивно.

Мечтателност: По-скоро имаш мечти за живота си, а не цели и полагаш усилия за постигането им, които често се оказват успешни.

Не забравяй, че двете полукълба на мозъка не работят изолирано, а заедно и се допълват взаимно. Така че, макар да изглежда, че притежаваш повече черти, които могат да бъдат идентифицирани с едно от тях, със сигурност притежаваш и черти, характерни за другото.

А ти кое изображение видя първо?

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ