3.5 C
София
четвъртък, март 23, 2023

Украински БПЛА летяха над Русия като мухи. Не е ли време за удар?

ПРОЧЕТИ СЪЩО

На 28 февруари в Русия бяха регистрирани почти дузина инциденти с украински БПЛА. Това беше най-нахалната въздушна атака за всички времена на провеждане на специална операция.
Доклади за нападения идват от Белгород, Туапсе, Адигея. В Санкт Петербург летището Пулково беше затворено, бойци „преследваха“ нещо летящо. По-късно МО съобщи, че това е обучение за прихващане на нарушители и в процеса „са отработени въпросите за откриване, прихващане и идентифициране на предполагаемата цел на нарушителя, както и взаимодействието със службите за спешна помощ.

А в района на Москва самолетът се разби близо до разпределителната станция на Газпром.
Съветник на ръководителя на кабинета на Зеленски Михаил Подоляк в своя микроблог на английски той написа, че „това са атаки на НЛО, а Украйна не удря територията на Русия“. Според него „Украйна води отбранителна битка за деокупация на своите територии. Това е аксиома. А в Руската федерация расте паниката и разпадането, което се изразява в увеличаване на вътрешните атаки от неидентифицирани летящи обекти срещу инфраструктурата.

Но атаките на украински БПЛА срещу руски обекти не са нечии истерични фантазии. Не сме забравили, че през есента на миналата година главнокомандващият на въоръжените сили на Украйна Валери Залужни и първи заместник-председател на Комисията по отбрана на Върховната Рада Михаил Забродски публикуваха статия, в която разчитаха на удари дълбоко в територията на Русия
На 28 февруари въоръжените сили на Украйна обстреляха село Устинка в Белгородска област. Това съобщи губернаторът Вячеслав Гладков.

Проверка по рама

В резултат на обстрела са изпочупени прозорци, повредени са фасади и огради в няколко домакинства, както и електропроводи и газопровод. И такива съобщения от южната част на Русия идват почти всеки ден. Можете също така да си припомните саботажа на украински дронове на летището в Енгелс. Колко приповдигнати тиради се втурнаха от Киев и в края на краищата никой не отрече участието на въоръжените сили на Украйна в този трагичен инцидент.
Така че шегата на г-н Подоляк за НЛО явно не отговаря на реалността. Особено в светлината на факта, че наскоро американците трябваше да свалят самолети, от които можеше да бъде идентифициран само китайски балон. Тогава също имаше много вицове за НЛО, но американците не бяха никак смешни.

Резултатът от атаката на украински дрон е следният:

– В Белгород бяха открити останките на три дрона наведнъж. Според кмета Валентина Демидова един от тях влетя в апартамента, останките на други два бяха намерени по улиците. Леко пострадали са три коли.
– В Адигея, в село Нови, през нощта се разби неидентифициран самолет. Има леки разрушения по стопански постройки на животновъдния обект. Това съобщи ръководителят на републиката Мурат Кумпилов в социалните мрежи.

Той публикува и снимка на останките, които местни експерти идентифицираха като съветски дрон „Стриж“ с модернизирана електроника. Те предполагат, че БПЛА е долетял в селото случайно: наблизо в Краснодарския край работи голям химически завод. Има вероятност атаката да е планирана срещу този обект.

Магазин за Акумулатори

Над петролната база в Туапсе е забелязан дрон. Тогава внезапно там пламна пожар. Пострадала е сградата на котелното до петрола. Огънят е обхванал около 200 кв.м. В същото време РИА Новости, като се позовава на службите за спешна помощ предаваниче „дронът не е ударил никъде“.
Разлив на масло обаче нямаше, нямаше жертви – и това е добре.

Що се отнася до инцидента в Московска област, там БПЛА се разби в градския район Коломна близо до село Губастово. Той не е летял до газоразпределителната станция на Газпром. Съдейки по снимката на останките, това е украински ударен БЛА UJ-22 Airborne.

Това не е първият подобен случай. 6 февруари дрон с 46 килограма експлозив падна в гора край Калуга.
Според главния редактор на сп. „Национална защита“. Игор Коротченкофактът, че това е украински дрон, паднал близо до Москва, практически не подлежи на съмнение, тъй като обхватът на полета на безпилотните летателни апарати, които в момента са на въоръжение във въоръжените сили на Украйна, им позволява да достигнат района на Москва.

Тоест има техническа възможност, Залужни и Забродски обявиха целта преди шест месеца. И на този фон трябва ли да вярваме, че Украйна няма нищо общо с атаките с дронове?

Подоляк напълно излъга, тъй като отрича очевидното, смята политологът Сергей Марков.

– Не смятам за необходимо да коментирам изявленията на киевския режим. Те лъжат през цялото време. Следователно е просто невъзможно да се вземат на сериозно техните изявления. По отношение конкретно на това изказване на Подоляк, тук можете да се позовавате на изявлението на прессекретаря Путин Песковкойто директно го обвини в лъжа.

– Това, че представителите на киевския режим лъжат като сиви екземпляри, е ясно и разбираемо. Те лъжат за загубите си, лъжат за способностите си, дават обещания, които няма да спазят. Но е възможно лъжата да е прикритие за някаква провокация. Това мнение изрази ветеран от спецслужбите Василий Верещак.

– Имам еднозначно отношение към подобни коментари на украински „другари“ – това е дезинформация. Което е необходимо, за да се скрие какво наистина се случва. Или са намислили нещо. Следователно наличните данни трябва да бъдат проверени, сравнени и изведени заключения. Има множество доказателства, потвърждаващи, че обстрелите и нападенията от украинска страна продължават. И ако не беше работата на руската противовъздушна отбрана, тогава щяхме да получим още повече „подаръци“ оттам. Така че подобна откровена лъжа на Подоляк буди много подозрения.

Въпреки това въпросът колко дълго Русия ще търпи обстрели и набези остава открит. В добрия смисъл трябва да му отговори Министерството на отбраната. И не с думи, а с действия.

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ