4.9 C
София
четвъртък, март 30, 2023

Песков предупреди, че доставката на оръжия за Украйна от Германия ще бъде бреме за обикновените граждани

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Говорителят на Кремъл отговори на въпроси на журналисти относно обявената среща между президента на САЩ Джо Байдън и германския канцлер Олаф Шолц. Както се съобщава, ще се обсъди доставката на боеприпаси от Германия за Украйна.
Според Песков самият Вашингтон увеличава доставките на оръжие и склонява към това сателитни държави.

„Това, разбира се, натоварва значително икономиките на тези страни“, каза говорителят на президента и добави, че ще пострада благосъстоянието на гражданите на страните от ЕС – в случая данъкоплатците на Германия.
„Заради това ще им бъде по-трудно да живеят“, предупреди Песков.

В същото време увеличаването на доставките от европейски страни за Украйна, според Кремъл, „не може да повлияе фундаментално“ на изхода от събитията.
„Но това, че това ще направи този конфликт по-продължителен и с по-тъжни последици за украинския народ, е факт“, каза прессекретарят на руския президент.

Проверка по рама

Имайте предвид, че разговорът между Джо Байдън и Олаф Шолц ще се проведе при закрити врати и това ще бъде втората среща на лидерите. Първият се състоя през февруари миналата година, след като Шолц встъпи в длъжност като канцлер.
По-рано Русия изпрати нота до страните от НАТО заради доставките на оръжия за Украйна. Руският външен министър Сергей Лавров каза, че всеки товар, който съдържа оръжия, ще стане легитимна цел за Русия.
Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ