България

Пиян Потник не успя да хариже на Гергов акциите на Община Варна от Пловдивския панаир

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Общинският съвет във Варна отхвърли на свое заседание предложението, внесено чрез кмета на града Иван Портних, за апортиране на акции на община Варна в дружество, контролиращо панаира.

Припомняме, че Община Варна се сдоби с акции в Панаира по скандалната схема между Портних и Гергов – за т.нар. Дупка в центъра на Варна. По нареждане на тогавашния премиер Борисов, бизнесмена от БСП Георги Гергов получи умопомрачителните 43 млн. лв. от държавния бюджет, а Община Варна получи от държавата 29% от акциите в Панаира.

Има основателни съмнение за какво точно Борисов е дал тези 43 милиона лева на Гергов. Повод за това дават няколко неща. Първо няма никаква обосновка за тази цена, нито са водени някакви преговори, въпреки, че година по-рано самия Гергов искаше 20 милиона за Дупката. Плащането на тези 43 милиона съвпадна първо с прехвърлянето на комплекса “Слънчев ден” от Гергов на адвоката на Пеевски – Ангел Палийски и второ – веднага след плащането Гергов атакува Корнелия Нинова и поиска нейната оставка като лидер на БСП. Злите езици във Варна коментират, че няма никакво съвпадение и че Борисов е платил на Гергов с държавни пари комплекса “Слънчев ден”, за да го прибере Пеевски, а като бонус използва Гергов като троянски кон в БСП. Дали това е така си знаят Борисов, Гергов и Пеевски и едва ли някога ще се разбере.

Веднага след тази скандална сделка Общинският съвет Варна гласува да върне акциите на държавата, но кмета Портних отказа да го направи и сега се опита да апортира акциите в дружество контролирано от Гергов.

Защо кмета Портних действа в разрез с решенията на Общински съвет Варна и какви са му мотивите да хариже общинските акции на Гергов са въпроси, които варненските мисирки никога не биха задали.

Проверка по рама

Коментари

Коментара

loading…There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Игра на Богове -Възходът на падението магазин за авточасти
Back to top button