3.9 C
София
сряда, декември 6, 2023

ПОДПИСКА: „Възраждане“ и ИТН бутат сглобката, БСП пак умува

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Не бъди безразличен ! Сподели статията с твоите приятели

От партия „Възраждане“ са започнали консултации за вот на недоверие на правителството на сглобката. Това заяви лидерът на националистите Костадин Костадинов на брифинг в парламента.
„Имаме съгласието на ИТН. БСП казаха, че трябва да минат вътрешнопартийни процеси, след които ще ни кажат дали приемат да се включат във вота на недоверие“, обясни Костадинов. И добави, че причината е в „цялостната политика на кабинета в сектор енергетика и унищожаването на българската въглищна индустрия“.

Предложението ще бъде внесено или утре, или в петък. Костадинов заяви, че са необходими 48 подписа. „Трите партии („Възраждане“, ИТН и БСП, бел. ред.) имат повече от 60 гласа“, уточни лидерът на националистите.
„Знам, че в този момент алтернатива на управлението на акад. Денков, а той се справя много добре, няма“, разсмя съпредседателят на парламентарната група на ПП-ДБ Кирил Петков относно заявката на „Възраждане“ да внесе вот на недоверие.

„Петков посочи, че всички партии, които подкрепят правителството, оценяват неговата дейност. „Акад. Денков се справи чудесно с протеста на земеделците и реши техните проблеми, това се случи вчера и с енергийния сектор – добави той. – Всички разбират, че „Възраждане“ се опитват да политизират тези реални протести и се опитват да ги използват за изборите за местна власт. Спазваме си обещанията, вчера поехме ангажимент към енергетиците и социалните партньори това решение да бъде факт днес и то е факт.“
ГЕРБ ще гласува в подкрепа на кабинета

Проверка по рама

Председателят на парламентарната група на ГЕРБ Десислава Атанасова заяви, че ГЕРБ ще подкрепи в този момент правителството. „Много странна е конфигурацията, в която се намира опозицията. БСП и ИТН бяха партньори, участваха в „чегъртането“ на ГЕРБ. Сега тези, които ни чегъртаха, ние трябва да спасяваме.
Това е сигурно комичното в българската политика. Ние, когато правехме компромис да подкрепим кабинет с втория мандат, си дадохме сметка, че на България ѝ трябва работещо правителство“, каза Атанасова.

Материалът ПОДПИСКА: „Възраждане“ и ИТН бутат сглобката, БСП пак умува е публикуван за пръв път на Новините Днес.

Народ

Новините Днес
Магазин за Акумулатори

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ