19.8 C
София
събота, май 18, 2024

ПОГРОМ в Narod.bg: Край с детската болница в София – МРРБ поряза мераците за терен (I част + ДОКУМЕНТ)

ПРОЧЕТИ СЪЩО


Големите приказки за уникална детска болница в София, с която серия правителства си правят гаргара с надеждите на хиляди български семейства, си остават само… големи приказки. Оказа се, че за нуждите на „Многопрофилна болница за активно лечение „Мама и Аз“ липсва терен, установи Narod.bg на базата на документ, с който разполага.

Върхът на абсурда е, че отпуснатият терен за такава болница се оказва в района на Университетска специализирана болница по ортопедия „Проф. Бойко Бойчев” в кв. „Горна баня” с площ 12 770 кв. м.

За да се осъществи най-сетне строежът, е нужен втори имот, съседен на отпуснатия вече в Решение №868 на Министерския съвет от 2 ноември 2022.

Да, ама…

Вторият терен не може да бъде даден, защото според МРРБ няма законова предпоставка за отчуждително производство. Т.е., няма болница…

Проверка по рама

През последните години София се превърна в бетонен ад, луксозни комплекси надуват имотния балон до небесата, но за детска болница държавата така и не успя да се погрижи.

Очаквайте втора част по грандиозния скандал само в Narod.bg

Материалът ПОГРОМ в Narod.bg: Край с детската болница в София – МРРБ поряза мераците за терен (I част + ДОКУМЕНТ) е публикуван за пръв път на Narod.bg.Source link

Магазин за Акумулатори

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ